RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Torunn Kanutte Husvik kan bli ny bydelsutvalgsleder.
Torunn Kanutte Husvik kan bli ny bydelsutvalgsleder.

De røde får St. Hanshaugen

Til tross for at hovedvekten av stemmene i bydelsvalget går til de borgerlige partiene i Bydel St. Hanshaugen, blir det et bydelsutvalg med rødt flertall.

ST. HANSHAUGEN: Lokalavisen skrev i dagens papirutgave at det lå an til å bli et knapt borgerlig flertall i det nye bydelsutvalget. Dette var utregninger basert på stemmene til bystyret. Nå er nesten alle stemmene til bydelsvalget talt opp, og selv om man totalt sett har en overvekt av stemmer fra partier på borgerlig side, blir det et rødt bydelsutvalg, og et bydelsutvalgslederskifte.

Stemmene fordeler seg sammenlagt slik: Arbeiderpartiet fikk 3240 stemmer, og 4 mandater i bydelsutvalget. SV fikk 1961 stemmer, og 3 mandater. RV får ett mandat i bydelsutvalget, og Senterpartiet fikk 150 stemmer totalt, noe som ikke oppfyller kravene om ett mandat i bydelsutvalget.

På borgerlig side ser man at Høyre med sine 3480 stemmer får som Arbeiderpartiet tildelt 4 mandater. Fremskrittspartiet fikk 1063 stemmer, og får bare ett mandat. Venstre fikk 1903 stemmer, og får dermed totalt to mandater.

Rødt BU-flertall

Det blir dermed et knapt rødt flertall i bydelsutvalget, med ett mandat, og sannsynligheten for at Arbeiderpartiets førstekandidat Torunn Kanutte Husvik, blir ny bydelsutvalgsleder er stor. Partiet blir det største på sosialistisk side, men Husvik vil verken bekrefte eller avkrefte at hun blir bydelsutvalgsleder.

Vi skal inn i forhandlinger med RV og SV, og da blir vi i hvert fall enige om at vi skal danne et flertall. Hvem som blir bydelsutvalgsleder er ikke bestemt, sier Husvik som vil granske tallene før hun uttaler seg videre.

Vi skal finne et samarbeid som gagner alle, sier hun.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere