RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De røde tar fra Ungdomsrådet

Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt i Gamle Oslo brøt løfte. I deres felles politiske plattform står det de at de ønsker at bydelens ungdomsråd [skal] blir mer synliggjort og får flere konkrete oppgaver. De rødes budsjettvedtak sier ingenting om Ungdomsrådet, bortsett fra på punkt hvor de kutter i den økonomiske støtten. Hva mener egentlig de røde med å synliggjøre og å gi flere konkrete oppgaver til Ungdomsrådet?

Gamle Oslo Venstre tok i forrige periode initiativet til at Ungdomsrådet skulle få lokale midler slik at de selv kunne fordele støtte til gode prosjekter av, med og for ungdom. Ungdomsrådet, som består av fem ungdommer mellom 12 18 år valgt blant bydelens skoler og organisasjoner, lagde egne retningslinjer for tildeling av prosjektmidler. Mange unge fikk på denne måten realisert sine drømmer, enten det var idrett for uorganisert ungdom på Caltexløkka eller design- og sygruppe ol. ideer. Felles for mange av prosjektene var at de ble til som følge av initiativ fra ungdom med innvandrerbakgrunn eller at de kom fellesskapets mangfold til gode.

Ungdomsrådet har også en viktig demokratisk funksjon. Rådsmedlemmer deltok i forrige periode på ungdomsutveksling i Polen og Danmark, hvor blant annet ung medvirkning i det kommunale systemet var tema. Venstre fikk også gjennomslag for at Ungdomsrådet skulle gis samme behandling og innflytelse som Eldrerådet i Bydelsutvalget (BU). Ungdomsrådet utarbeidet innspill til BU og la fram krav i åpen halvtime i forkant av BU-møter, - blant annet krav om videreføring av den økonomiske støtten til Ungdomsrådet.

Venstre mener at pengene som de røde tok fra Ungdomsrådet må tilbakeføres, og at ordningen bør utvides til også å støtte f.eks ung gründervirksomhet. Kanskje får vi se ungdom fra Gamle Oslo i NM for ungdomsbedrifter eller TV2s Skaperen?

Venstre foreslo å heve støtten til Ungdomsrådet med 25 000 kroner til 100 000 kroner. Vi ønsket å gi Ungdomsrådet mer økonomisk og politisk relevans og innflytelse. I stedet valgte Arbeiderpartiet, Sosialistisk Venstreparti og Rødt å kutte i støtten til Ungdomsrådet. Hvorfor? Nei, det ville de ikke svare på da BU behandlet budsjettet.

Ronny Fagereng
Gruppeleder Gamle Oslo Venstre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere