RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De borgerlige lette febrilsk etter verv i komiteene men måtte nøye seg med kun én nestleder på deling. Fra venstre Brigitte Chauvin (H), Kim Raubakken (H) og Bjørn Borge-Lunde (FrP). Ap, SV og Rødt tok 11 av 12 verv.
De borgerlige lette febrilsk etter verv i komiteene men måtte nøye seg med kun én nestleder på deling. Fra venstre Brigitte Chauvin (H), Kim Raubakken (H) og Bjørn Borge-Lunde (FrP). Ap, SV og Rødt tok 11 av 12 verv.

De røde tok rubb og rake

De borgerlige står ribbet tilbake etter at Ap, SV og RV forsynte seg grovt av fatet i det nye bydelsutvalget på Grorud.

AMMERUD: Hørte vi ordet lokaldemokrati? spør Bjørn Borge-Lunde i FrP etter BU-konstitueringen på Grorud.
De borgerlige fikk kun nestlederen i oppvekstkomiteen. Ellers tok de røde partiene alt av leder- og nestlederverv i BU. Høyre og FrP sine lokalpolitikere markerte sin misnøye med å stemme blankt i valget på ny lederduo.

Sosialistene har forsynt seg med 11 av 12 verv, altså 92 prosent av alle lederverv, og klarer samtidig å betegne seg selv som både sjenerøse og lokaldemokratiske. Dette er en ren maktdemonstasjon fra sosialistisk side, mener gruppeleder Bjørn Borge-Lunde i Grorud Fremskrittsparti.

Maktkåt

Den borgerlige siden var i harnisk under BU-møtet på onsdag. Høyre og FrP trodde de røde partiene ville komme tilbake med et nytt og rausere tilbud om verv. Det skjedde ikke. I stedet kjørte nyvalgt BU-leder Anders Røberg-Larsen hardt på at flertallet skulle ha ni av ti verv i komiteene, inkludert leder og nestleder av BU.
Gruppeleder i Grorud FrP, Bjørn Borge-Lunde, har ikke vært borti maken i sine fire år som politiker.

De viser ikke noe annet enn en ren maktdemonstrasjon. Maktkåt vil kanskje være et mer passende ord. Å påstå at man er sjenerøs og lokaldemokratisk blir en ren vits. Denne form for enevelde og maktutøvelse finner vi som regel i land Norge ikke ønsker å sammenligne seg med, sier Borge-Lunde til Lokalavisen Groruddalen.

Gjenspeiles ikke

Anders Røberg-Larsen har fremholdt at de tre partiene ikke kunne gjort noe annet, siden de har 70 prosent av velgerne bak seg.

Det er feil. De har 60 prosent av velgerne, noe som betyr at 40 prosent ikke har tillit til den røde siden. Dette synes vi burde gjenspeile seg i bydelsutvalget på Grorud. Det gjør det ikke, sier han.

Borge-Lunde viser til konstitueringen av Oslo bystyre, som et eksempel på god demokratisk ånd når det gjelder fordeling av verv.

Ser man på sammensetningen av lederverv i forretningsutvalget, kontrollutvalget og de fem bystyrekomiteene, betyr det ialt 14 leder- og nestlederverv. Da er det fordelt slik at den borgerlige siden har fire lederverv, og den sosialistiske siden tre lederverv. Tilsvarende gjelder også nestledervervene. Når man kommer ned på lokalpolitisk nivå, tolker man det annerledes. Det er ikke hold i påstanden fra de røde om at de er lokaldemokratiets forkjempere, sier han videre.

Gruppelederen minner om at de borgerlige har vært med på å finne gode løsninger på tvers av partigrenser i forrige periode, selv om de røde også da satt med flertall.

Med den maktdemonstrasjonen sier de jo implisitt at de sitter på alle gode løsninger alene. Det er arrogant, sier han.

Tøffere linje

Borge-Lunde varsler en tøffere linje i BU fra en parkert borgerlig benk. Tidligere praksis med å finne gode tverrpolitiske løsninger blir det slutt på. Han gir Judith Kvernes og Anders Røberg-Larsen svar på tiltale.

Hvordan forventer de å bli møtt med respekt når deres handlemåte i konstitueringen av BU ikke var noe annet enn respektløs? Vi vil nå kjøre en ren opposisjonslinje og følge dem med lys og lykter. De skaper ikke noe klima for samarbeid med det eneveldet de nå legger opp til, avrunder Bjørn Borge-Lunde.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere