RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

De røde vil ta tilbake styringen i Oslo


I sin 1. mai-tale på Søndre Nordstrand oppfordret BU-kandidat Shahbaz Tariq til å jobbe for å øke valgdeltagelsen. For til høsten vil de rød/grønn ta tilkbake makten og styringen i Oslo.
I sin 1. mai-tale på Søndre Nordstrand oppfordret BU-kandidat Shahbaz Tariq til å jobbe for å øke valgdeltagelsen. For til høsten vil de rød/grønn ta tilkbake makten og styringen i Oslo. Foto: Foto: Arne Vidar Jenssen
Selv om parolene var mange ved årets 1. mai-markering, var det ett budskap som gikk igjen. De røde vil ta tilbake styringen i Oslo.

Våre bydeler: Solen jobbet frem den blå himmelen på morgenen 1. mai, men det var de røde signaler som gikk fra bydel til bydel denne tradisjonsrike dagen.

Østre Aker Musikkorps blåste både fanfare, Ja, vi elsker og Internasjonalen på Manglerud eldresenter før Knut Roger Andersen holdt appell.

Arbeiderpartiet og SV i Nordstrand bydel samlet seg på Lambertseter gård hvor Knut Hedemann sto på talertlisten, og på Oppsal holdt Andreas Hasle appellen.

I aulaen på Bøler skole måtte det settes frem flere stoler, for mange ville høre Aps byrådsleder-kandidat Libe Rieber-Mohn da hun kom «hjem». For det var på Bøler hun vokste opp og det var der hun gikk i sitt første 1. maitog.

Arbeiderparti, SV og fagforeningen i Søndre Nordstrand var samlet i Prinsdal Velhus. Her kunne blant de mange fremmøtte også avtroppende BU-leder Nadeem Butt høre sitt lokale partis førstekandidat Shahbas Tariq holde tale.

Adecco gikk som et ekko fra taler til taler. For var det noe alle var enige om, var at de borgerliges engasjement av private skal det bli slutt på når nye kommer på plass i Rådhuset.

Alle snakket også om hvor viktig det er med å få flest mulig i arbeid.

Valg

Men det er altså høstens valg det nå skal jobbes mot.

På Søndre Nordstrand oppfordret Shahbaz Tariq til mobilisering mot valgdagen i september.

Den lave deltagelsen i hans bydel mente han burde heves til minst 70%.

Så får vi se da hvordan det i de 134 dagene fra 1. mai skal jobbes og loves.

 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere