De rød-grønnes sosiale boligpolitikk

I disse dager starter mange tusen nye studenter i Oslo, og det er på denne tiden av året man virkelig får se hvor ille det faktisk står til med boligbyggingen i hovedstaden. Etterspørselen er enorm, uten at det ser ut som om enkelte politiske partier er villige til å ta den alvorlige situasjonen inn over seg. Svaret på disse utfordringene fra de rød-grønne er deres sosiale boligpolitikk. Men det finnes vel ingen politikk som er mer sosial enn en politikk som handler om å bygge flere boliger. Flere boliger vil gi lavere priser i form av at det ikke blir et for stort sprik mellom tilbud og etterspørsel.

For realiteten er at den sosiale boligpolitikken som de rød-grønne politikerne snakker om er i sterk kontrast til den politikken som de samme partiene fører i bydel Grünerløkka. I alle sammenhenger bruker man muligheten for å innskrenke ethvert boligprosjekt som skal gjennomføres av private utbyggere. Og man kan jo lure på hvor de rød-grønne skal bygge hen når de ikke ønsker å bygge høyhus, de er ikke tilhengere av brede bygårder og ønsker i hvert fall ikke å bygge i Marka. Resultatet er at man trenerer boligbyggingen, noe som gjør at behovet for boliger bare blir større og større. Dette resulterer i veldig høyt prisnivå, som igjen fører til Oslo blir en by bare for de rike. Er det dette som er de rød-grønnes sosiale boligpolitikk?

Mener man virkelig at våre skattepenger skal gå til å subsidiere boliger til fullt arbeidsføre mennesker? Et annet spørsmål er jo hvordan de mener at de skal få råd til dette, for den rød-grønne regjeringen har jo allerede stjålet 6 milliarder skattekroner fra Oslo kommune for å føre en symbolsk distriktspolitikk. Svaret folkens er ganske enkelt: Eiendomsskatt. Skatten som faktisk straffer deg når du velger å kjøpe deg et sted og bo. Ikke nok med at du allerede har skattet av den lønnen du skal kjøpe bolig for, men du blir også skattlagt for at du faktisk velger å kjøpe deg et sted å bo. De rød-grønne har før sagt at de ikke skulle innføre eiendomsskatt og bare uker etter valget så har de gjort det stikk motsatte, vi trenger ikke gå lengre enn til Skedsmo i 2003. Er det dette som er de rød-grønnes sosiale boligpolitikk?

Den eneste løsningen på Oslo og Grünerløkkas boligproblemer er å bygge flere boliger og skal dette bli en realitet så trenger vi et flertall bestående av Høyre og FrP både i bydelsutvalg og i bystyret. For skal det bygges flere boliger så trenger man politikere som evner å ta JA-stemplet ut av kontorskuffen og som evner å se mulighetene fremfor problemene. Fremskrittspartiet ønsker at Oslo skal være en by for alle, og da må boligmarkedet gjenspeile det mangfoldet. Men vi tror at på at markedet klarer selv og regulere prisen, om bare vi som politikere legger til rette i form av å sette av tilstrekkelig med arealer til boligbygging. Vi tror ikke på en subsidiering av boliger, noe som i realiteten bare hjelper noen få og ikke alle som vil bosette seg i Oslo. Og bare så det er sagt: Vi er garantisten mot eiendomsskatt.

Svein Eilertsen

1.kandidat for FrP til BU på Grünerløkka

navn

tittel

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer fra blogger: Tippetips

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag