*Nettavisen* Nyheter.

De skarpeste agentene

Fredrik Finsæther og Tønnes Aspholm Stray-Pedersen vant gameshowet i Spikersuppa. Dermed sikret de klassen sin 10 nye PC-er. FOTO: ALEXANDER SYNSTAD

- Vi kunne egentlig vært mer miljøvennlige, sier miljøagentene Tønnes og Fredrik ved Bogstad skole. Men på fredag var gutta de skarpeste miljøagentene av alle.

SENTRUM/BOGSTAD: Tønnes Aspholm Stray-Pedersen og Fredrik Finsæther fra Bogstad skole smiler og jubler i Spikersuppa. De har gått helt til topps i konkurransen i Miljøagentparaden. Først klarte skolen å samle inn mest elektrisk- og elektronisk avfall. Deretter fikk guttene representere skolen i gameshowet foran et stort publikum. Tønnes og Fredrik svarte riktig på de fleste spørsmålene fra Amigo-sjefen Stian Barsnes Simonsen. Dermed vant de, og klassen fikk hele 10 nye PC-er.

3000 agenter

- Dette var bare veldig, veldig kult. Utrolig gøy, sier guttene mens resten av klassen jubler for sine helter.

Miljøagenparaden samlet om lag 3000 miljøagenter. Du vet, de strenge barna du sikkert har sett på TV de siste. Vanligvis er de ikke sinte, men heller veldig, veldig skuffet. Bogstad-elevene hadde ingen grunn til det fredag formiddag.

- Kunne vært flinkere

Selv om Fredrik og Tønnes var de aller skarpeste i konkurransen, innrømmer de at de kunne vært mer snille mot miljøet.

- Ja. Vi er egentlig litt dårlige. Men nå skal vi bli flinkere. Vi skal levere inn brukte batterier på riktig sted. Og så skal vi ikke kaste søppel i naturen. Det skal ingen gjøre, sier guttene.

Miljøagentene hadde en stor dag i Oslo sentrum fredag. Tidligere på dagen marsjerte de fra Slottet via Stortinget og til Spikersuppa. I Spikersuppa var det baluba og show.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.