RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«De skrek: come on, skyt!»

Et vitne så skytedramaet på Furuset. Hendelsen ryster også andre beboere i Jerikoveien.

FURUSET: En mann i 20-årene ble natt til fredag skutt og påført alvorlige skader  i Jerikoveien, like ved Furuset senter.

Offeret ble truffet av flere skudd, men skal ikke være livstruende skadet.

Imidlertid er det ingen tvil om at opptrinnet preger mange av naboene, som på kloss hold opplevde å bli vitner til skytedramaet.

– Ingen trodde noe sånt kunne skje, man får noia når det først skjer, sier det anonyme øyenvitnet til dittOslo.no.

Så hele dramaet

Under et halvt døgn tidligere hadde han byttet ut 17-maifeiring med andre formål, og ante fred og ingen fare da plutselig bråk fra gårdsplassen fanget oppmerksomheten. (Se video med øyenvitnet øverst i artikkelen)

– Fire menn av utenlandsk opprinnelse kom opp og stoppet i dette området. Der begynte de å skrike, hvorpå den ene skrek: come on, skyt! Da skjøt de flere skudd – fire til seks etter hverandre. 

– Deretter gikk gjerningsmennene bort og slo til ham - eller for å få bekreftet at han var død - før de løp av gårde mot barnehagen, sier vitnet.

Når dittOslo.no fredag formiddag besøker åstedet for ugjerningen, er asfalten fortsatt bløt etter at politiet – ifølge beboerne – hadde måttet spyle bort blodflekker i morgentimene.

– Sjokkert

Brødrene Ahmed (14) og Bile (15) bor bare noen få meter unna åstedet, og hadde med engang vanskelig for å forstå hva som foregikk utenfor leiligheten.

– Jeg satt oppe sent og hørte plutselig en del smell. Jeg ble selvfølgelig redd og tenkte: hva er det som skjer - og gikk til mamma for å fortelle det. Jeg turte derimot ikke å se ut, sier storebror Bile.

LES OGSÅ: Furuset-ungdom imponerte kongen

Brødrepar
Brødrene Ahmed (14) og Bile (15) bor bare noen få meter unna der skytingen foregikk. Asfalten er fortsatt våt etter at politiet angivelig hadde fjernet blodflekker fredag morgen.

Engstelige naboer

Naboene er fortsatt skremt av skytingen, selv om alt tilsynelatende går sin vante gang med barn som fredfullt leker i den samme gaten dagen derpå.  

– Du er her noen timer for sent. Når sånt som i natt skjer, er det et helvete, sier en forbipasserende og henvender seg dittOslos utsendte.

Også to eldre kvinner i 80-årene, som ønsker å være anonyme, har fått med seg nattens drama.

– Det er klart at man reagerer, sier den ene

Uten at de vil en enkeltstående episode i nabolaget skal ødelegge tilværelsen.

– Bare det er rolig i oppgangen, så er jeg fornøyd, sier den andre.

Ufortjent stempel

Heidi Mikkelsen (47) mener Furuset har fått et ufortjent, negativt stempel på seg i mediene, som en følge av de kriminelle handlingene som tidligere er blitt begått i området.

Furuset-ambassadøren er preget av skytingen som foregikk bare et steinkast fra der hun selv bor, men hevder det ikke er noen grunn til å engste seg mer her enn andre steder i byen.

Ambassadør:
Furuset-ambassadør Heidi Mikkelsen kjenner seg ikke igjen når onde tunger hvisker om at Furuset er mer kriminelt belastet enn andre steder i byen.

– Alt som foregår her blir blåst opp når det er noe negativt som skjer. Det er egentlig veldig rolig her, og vi har det veldig godt. Det har aldri vært tryggere her, det snakket vi om senest 17. mai, sier Mikkelsen.

LES OGSÅ: I fengsel for «Kenguruaktig» fyllekjøring

Tidligere bydelspolitiker Osman Jaber, som for øvrig hadde en sønn som ble vitne til skytingen på Utøya i fjor sommer, legger ikke skjul på at hendelsen i Jerikoveien går inn på ham.

– Det er uhyggelig og jeg blir selvfølgelig engstelig. Jeg vil likevel berømme bydelslederen for arbeidet som er blitt gjort for å gjøre bydelen tryggere de siste fire-fem  årene. Problemet vi hadde er blitt løst, sier Jaber.

LES OGSÅ: Bussen var for høy, satt fast under bro

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere