*Nettavisen* Nyheter.

De som gjør en forskjell

De er ivrige, engasjerte, fulle av energi, lojalitet og kjærlighet. De jobber for et prosjekt, en klubb, nærmiljøet eller brenner for å hjelpe andre mennesker til en bedre hverdag. Slikt fortjener man å bli hedret for, mener vi. I denne ukens avis presenterer vi kandidatene til årets navn i Bydel Vestre Aker. Og vi snakker ikke om hvem som har ropt høyest, vært tøffest eller rikest. Vi snakker om de som har bemerket seg og gjort en forskjell i ditt nærmiljø. De som mer enn gjerne ofrer fritiden for andre og som står på når andre ikke orker mer. Innsats fra ildsjeler som ikke kan dekkes opp av noen offentlige budsjetter.

Våre lesere har i de siste ukene jevnt og trutt kommet med forslag om hvem de mener fortjener å være kandidat. Vi skal ikke røpe hvem som har fått flest tomler opp. Leserne skal senere avgjøre hvem som blir Årets navn.

Uansett hva kandidatene brenner for, hvem de brenner for og hvordan de gjør det, så er de gode kandidater alle sammen. I 2008 har de gått inn i sine prosjekter med hjerte, lyst og krum nakke. Noen av dem har kanskje drevet med ting som ikke interesserer deg. Kanskje du er helt uenig i hva de har stått for og hva de har engasjert seg i. Det er derfor vi presenterer en variert gjeng med kandidater. Det viktigste er at de har stått opp, og tatt ansvar for sitt nærmiljø, og sin bydel. Selv om vi bor i verdens rikeste land, er vi likevel avhengig av ildsjelene våre. Norge har lange tradisjoner med foreningsliv, frivillige organisasjoner og mennesker som ikke venter på at andre skal gjøre noe. Det er en del av vår arv som er viktig å ta vare på.

Idsjelene er ikke opptatt personlig berikelse, ære eller berømmelse. Men vi tror de trenger å høre at de gjør en god jobb. Alle trenger et klapp på skulderen eller varm klem iblant.

Derfor: Ta deg god tid til å lese om kandidatene, og stem.

Godt valg!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.