*Nettavisen* Nyheter.

De sørger for at ungdommen blir hørt

ungdomsråd: Mira Curran, Line Hensrud, Tore Dahl, Rahman Chaudhry, Sara Sundquist, Stephanie Baudu, Marie M. Haslund, Rasmus Skrivervik, Ane Brøyn, Emilie Sagen Geist og Emma Sundquist har blitt valgt av ungdommene i bydelen. Maja Yuan Lorentzen og Maika Godahl Dam var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: Foto: Gunn Benjaminsen

Ungdommene i Nordre Aker har selv valgt hvem som skal presse gjennom deres kampsaker i bydelen.

Nydalen: På årets siste møte i ungdomsrådet møtte både nyvalgte ungdomsskoleelever og 18-årige veteraner. Flere av ungdomsrådets medlemmer for 2012 har blitt valgt inn for første gang, mens leder og nestleder Emilie Sagen Geist og Ane Brøyn takker for seg etter å ha vært med i over fem år.

– Det er positivt at vi får inn flere yngre medlemmer i ungdomsrådet samtidig som vi beholder noen av dem som har vært med før. Slik sikrer vi kontinuitet, sier Pia Fossum, som er miljøterapeut i bydelen og fungerer som sekretær for ungdomsrådet.

Det sosiale er viktig

– Jeg forventer at dere er sultne når dere kommer på møtene i ungdomsrådet, spøkte Fossum på overlappingsmøtet mellom ungdomsrådet for 2011 og 2012.

Det ble servert julegrøt og gløgg på møtet, og både nye og gamle representanter delte sine forventninger til vervet i året som kommer.

Det nye ungdomsrådet ble valgt i november av ungdommer i alderen 13 til 18 med tilknytning til bydelen.

Saker i 2012

Ungdomsrådet sørger for at stemmene til ungdom under 18 år blir hørt i bydelen, og har allerede bestemt seg for fem kampsaker i året som kommer. I 2012 kommer ungdomsrådet til å kjempe for permanente skolebygg, et renere utemiljø, sikkerhet og trygghet i nærmiljøet, bibliotek på Nydalen videregående skole og for å få bedre opplæring av rådgivere i den videregående skolen.

En annen viktig oppgave ungdomsrådet har, er å dele ut penger til tiltak som retter seg mot ungdom i bydelen. Ungdomsrådet disponerer i overkant av 120.000 kroner i året.


Bindeledd med BU

På bydelsutvalgets første møte etter valget ble det bestemt hvem som skal være bindeledd mellom ungdomsrådet og bydelsutvalget. Bydelspolitikerne vedtok at både Caspar Fagerstrøm, som er bydelspolitiker for Høyre og lokallagsleder i Nordre Aker AUF Helene Salvesen får denne oppgaven.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.