*Nettavisen* Nyheter.

De vil bli like gode som Martin

Det er Martin Johnsrud Sundby som er forbildet til ungdommene i Røa. Foto: Knut Øydna Foto: Foto: Knut Øydna

Det er ingen tvil om hvem som er den store stjernen for langrennsløperne i Røa.

Klikk på bildet for å forstørre.

Treneren har tro på at klubben kan fostre en ny toppløper i fremtiden.

RØA: Røa-gutten Martin Johnsrud Sundby er i sitt livs form om dagen. Han leder verdenscupen sammenlagt og vant Tour de Ski. Det er inspirerende for ungdommene i Røa.

– Martin er superstjerna i klubben, og vi heier på ham. Det er morsomt at en Røa-gutt har gjort det så bra, det gir oss motivasjon til å fortsette, og det viser at det er mulig å bli best, sier Borgar Norud (16).

Stor utvikling

Martin Johnsrud Sundby viste styrke gjennom hele Tour de Ski og hadde 48,5 sekunders ledelse før sisteetappen i monsterbakken i Val de Fiemme søndag. Han holdt unna for konkurrentene og ble dermed den første norske mannlige vinner av Tour de Ski.

LES OGSÅ: Dobbel Oslo-seier i Tour de Ski

– Det har vært imponerende å se utviklingen til Martin de siste sesongene. Han er kanskje på sitt beste i en alder av 29 år, det viser hvor viktig det er å stå på og ikke gi seg selv om resultatene varierer. Alle resultatene kommer ikke på ett år, det er viktig å holde ut, sier Norud.

LES OGSÅ: Sundby til topps i Tour de Ski

Postivt for klubben

Hovedtrener for renngruppa i Røa, Lars Amund Toftegård, tror at suksessen til Martin Johnsrud Sundby vil ha en positiv effekt for klubben.

– Jeg tror det vil ha en veldig stor betydning. Klubben markerer seg med toppidrettsutøvere, mens vi fremdeles har stort fokus på breddeidrett. Vi viser at vi er gode på begge deler, og det vil kanskje bidra til økt rekruttering i fremtiden, sier Toftegård.

Selv om Martin Johnsrud Sundby er veldig opptatt med treninger og reising med landslaget, så har han fremdeles tid til moderklubben.

– Vi hadde en stor samling i vinter hvor nesten alle som er medlemmer i Røa var tilstede.på denne samlingen sendte Martin en hilsen i en videosnutt. Det satt de stor pris på. Han har også vært med på økter med basistrening og skitrening sammen med de yngre løperne. Martin er en god representant for Røa, sier Toftegård.

Lovende ungdommer

Renngruppen i Røa er for ungdommene som satser på å bli best mulig på ski og konkurrere i skirenn. På grunn av varierende værforhold måtte ungdommene ha løpetrening i dag og legge igjen skiutstyret hjemme. Lars Amund Toftegård har tro på at klubben kan fostre en ny Martin Johnsrud Sundby i fremtiden.

– Vi har en gruppe med veldig lovende utøvere, så potensialet er der. Det er viktig at potensialet er der, men det er mye hard trening som skal gjøres for å nå toppen, sier Toftegård.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.