*Nettavisen* Nyheter.

De vil redusere ensomheten

Daglig leder ved Ullern Frivilligsentral Esther Marie Lier, seniorveileder Terje Bjørkto, diakon i Ullern menighet Kristin Haugen og diakon i Skøyen menighet Grete Framgarden. FOTO: ELISABETH C. WANG

Og trenger din hjelp.

Klikk på bildet for å forstørre.

Daglig leder ved Ullern Frivilligsentral Esther Marie Lier, seniorveileder Terje Bjørkto, diakon i Ullern menighet Kristin Haugen og diakon i Skøyen menighet Grete Framgarden. FOTO: ELISABETH C. WANG

HOFF: – Besøkstjenesten i Ullern har utvilsomt vært en suksess, sier daglig leder ved Ullern Frivilligsentral og leder av samarbeidsgruppen, Esther Marie Lier.

Bedre tilgjengelighet

Hun snakker om samarbeidsavtalen mellom Ullern og Skøyen menigheter, Ullern og Skøyen/Smestad Seniorsentre og Ullern Frivilligsentral som ble underskrevet i februar i fjor.

– Hensikten med samarbeidet var å få til en besøkstjeneste i Ullern som var velfungerende for bydelens innbyggere og som ga bedre tilgjengelighet for mottagerne av tjenesten. I fjor fikk vi 20 nye frivillige, noe vi var svært fornøyd med, men nå trenger vi altså flere. Behovet er nemlig større enn vi har antall frivillige, sier hun.

Arrangerer kurs

Kurs og veiledning for de frivillige er en viktig del av kvalitetssikringen for Besøkstjenesten i Ullern. I fjor ble det arrangert fire kurs som hadde som mål å forberede, dyktiggjøre og istandsette besøksvennene til å være i Besøkstjenesten.

– Vi trenger litt tid på å finne personer som passer for hverandre, rett frivillig til rett bruker. I den prosessen ønsker vi oss et mangfold av frivillige, med ulik bakgrunn og alder, slik at vi har mange å velge mellom, sier Lier og legger til:

– Jeg har stor tro på betydningen av det å kunne være noe for en annen. Gleden og tilfredsheten man føler ved å kunne være der for og hjelpe et annet menneske ut av ensomheten er stor og mange føler det gir en ny dimensjon i livet, sier Lier.

Informasjonsmøte

I kveld klokken 19.00 er det informasjonsmøte om Besøkstjenesten i Ullern på Ullern Frivilligsentral i Hoffsveien 25. Da håper samarbeidsgruppen at så mange som mulig legger turen innom.

– Det handler om å gi litt tid, hver uke, hver 10. dag eller hver 14. dag, alt ettersom hva man har mulighet til, sier diakon i Skøyen menighet, Grete Framgarden.

– Og hvem vet, det kan jo bli en venn for livet, sier seniorveileder ved Ullern og Skøyen/Smestad seniorsentre Terje Bjørkto.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag