RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

«Dealer» om leiekontrakten


Det er nå planlagt at Nydalen vgs. skal stå ferdig i 2011.
Det er nå planlagt at Nydalen vgs. skal stå ferdig i 2011.
Reguleringsplanen for nye Nydalen videregående er i boks. Men det er ikke leieavtalen mellom Undervisningsbygg og utbygger Avantor AS Noe som forsinker skolen.

NYDALEN: Før sommeren vedtok Oslo bystyre reguleringsplanen for Nydalen vgs. med plass til rundt 900 elever, og som etter hvert skal erstatte Grefsen vgs. og Sandaker vgs. Nå blir skolen forsinket målsettingen var at den skulle åpne skoleåret 2010/2011.

Leieavtalen ikke i boks

Vi regner med at Nydalen vgs. blir rundt et halvt år forsinket, og det er nå planlagt at bygget skal stå ferdig i 2011. Prosessen om å få en leieavtale på plass, har tatt lengre tid enn antatt, forteller informasjonssjefen i Undervisningsbygg AS, Marit Thorsen.

De endelige forhandlinger med tilbyder er ikke startet ennå, og vi vet ikke per i dag hvor lang tid dette vil ta. Undervisningsbygg vil til slutt bli leietaker av den nye skolen på vegne av Utdanningsetaten/Oslo kommune, legger Thorsen til.

Glemte EØS-regler

Men i bydelsutvalgsmøtet torsdag (04.09) kunne derimot BU-leder Egil Ihlen (H) fortelle at en annen grunn til skoleforsinkelsen, er at Undervisningsbygg «glemte» å sende skolebyggingen på anbud, i henhold til EØS-regler.

Men nå er anbudsfristen ute, og det er kun Avantor AS som har lagt inn anbud på jobben, fortalte Ihlen. i møtet.

Uklart regelverk

Men Undervisningsbygg mener på den annen side at regelverket ikke er helt klart juridisk på dette området.

Regelverket rundt anskaffelser når man etterspør skole på tomt i et spesielt område, er ikke helt klart rent juridisk. For å være sikker på at konkurransen om Nydalen videregående skole ble riktig før politisk behandling, har Undervisningsbygg i samråd med Kommuneadvokaten gått ut med en annonse i dagspressen hvor man etterspurte tomt samtidig som forespørsel ble lagt ut på DOFFIN (database for offentlige innkjøp). Dette arbeidet har tatt lengre tid enn antatt. Prosessen videre går som nevnt derfor på å forhandle fram en kontrakt, svarer Undervisningsbyggs informasjonssjef.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere