RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: « Jeg veltet ut i veibanen, med sykkelen over meg»


Artikkelforfatteren forteller om sitt ublide møte med en fotgjenger på denne veistrekningen.
Artikkelforfatteren forteller om sitt ublide møte med en fotgjenger på denne veistrekningen. Foto: Foto: Google Street View

Etter gårsdagens lite hyggelige opplevelse på sykkel forbi Ljan stasjon, føler jeg at det er på sin plass å komme med et innlegg som motvekt til kritikken vi syklister ofte får.

Vi blir ofte omtalt som bøllete i trafikken, og det er det langt fra alle av oss som er. I går kom jeg ut for en bølle av en fotgjenger, en eldre mann med en liten hund i bånd.

LES OGSÅ: Sykkeldagbøkene

Jeg kom syklende i lav fart på fortauet (det var relativt stor trafikk i veien og jeg så ingen grunn til å lage kø i den smale veien) ved Ljan stasjon, ringte i god til med sykkelklokken og fotgjengeren snudde seg og så meg tydelig, og jeg hadde all grunn til å tro at han ville flytte seg og ta hensyn.

Men nei da, i det jeg kom så nærme at han burde flytte seg snudde han seg og stilte seg opp og sperret fortauet så jeg ikke kunne komme forbi. Resultatet var at jeg veltet, delvis ut i veibanen og med sykkelen over meg og skrubbsår på knærne. Da synes han det var på sin plass å fortelle meg at jeg fikk som fortjent siden jeg ikke hadde lov å være på fortauet!

LES OGSÅ: Frykter sykkelulykker i Bjørvika

Jeg sa selvfølgelig i fra at jeg hadde like stor rett til å være der som han, så lenge jeg oppførte meg ordentlig og tok hensyn. Og det eneste hans syntes om det, var en kommentar om at han kunne hjelpe meg opp igjen

En forbikjørende syklist var så hyggelig at han stoppet der jeg lå og lurte hva som skjedde og om det gikk bra, noe den eldre fotgjengeren ikke var spesielt interessert i! ! Moralen er, hvis både syklister og fotgjengere tar hensyn til hverandre går det fint – hensynsfullhet skal gå begge veier!

Hilsen en skuffet og forslått syklist

 

LESERNES SYKKELMENINGER KAN DU LESE HER

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere