RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: – Sprøyterommet fungerer ikke


Rune Aale-Hansen (H)
Rune Aale-Hansen (H) Foto: ARKIVFOTO

Som gruppeleder for Høyre i St. Hanshaugen bydelsutvalg, er jeg glad for at også Politiets Fellesforbund i dag går inn for å avvikle sprøyterommet. St. Hanshaugen bydelsutvalg har som kjent hovedansvar etter lov om sosiale tjenester, for alle som oppholder seg i sentrum. Vi jobber derfor mye med rusproblematikk og kjenner dette godt.

Sprøyterommet er et velment, men ikke fungerende tiltak. Det er en snik-legalisering av narkotikamisbruk og bidrar verken til å forebygge eller hjelpe folk ut av rushelvete. Erfaringer både fra Oslo og andre byer med tilsvarende tilbud er entydig og nedslående. Dette fungerer ikke – og er misbruk av midler som kan brukes mye bedre til forebygging og rusavvenning på andre måter.

I Oslo Høyres utkast til nytt kommunevalgprogram som skal vedtas i slutten av januar, går et flertall i programkomiteen inn for å avvikle sprøyterommet. I lys av meningsmålingene som er for tiden er det grunn til å forvente at Oslo Høyres program vil bli førende for politikken også i de kommende årene – også mht sprøyterom – og avvikling av det.

Det vi ser fra ståsted i bydelen, er behov for at kommunen (Oslo) får et sammenhengende ansvar for rusforebyggende arbeid – og rusavvenning. Da er det ikke minst behandlingsplasser som er viktig. I tillegg ser vi at mange rusmisbrukere ikke er hjemmehørende i Oslo. Vi har gjennomført et prosjekt i bydelen tidligere med en såkalt «returordning» hvor vi systematisk hjelper rusmisbrukere tilbake til hjemkommunen. Poenget er at hjelpeapparatet kjenner dem bedre lokalt og er bedre i stand til å sikre god oppfølging. Dette er noen av de tingene som fungerer, og som man heller bør bruke ressurser på enn sprøyterom.

Rune Aale-Hansen
St. Hanshaugen Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere