RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Avfallsbeholdere langs Akerselva


Slike dypavfallsbeholdere har erstattet flere mindre søppelkasser langs Akerselva.
Slike dypavfallsbeholdere har erstattet flere mindre søppelkasser langs Akerselva. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas

Avfallbeholdere Oset – Nydalen. Friluftsetaten har erstattet mange mindre avfallbeholdere med større dypavfallsbeholdere. Det er mer praktisk med større dypavfallbeholdere enn mindre avfallbeholdere. Generelt ønsker ikke Friluftsetaten å fylle parker og turområder med avfallsbeholdere. Avfall er et stort problem. Vi opplever at avfall kastes på bakken rett ved en avfallbeholder, eller at avfall kastes på turstier, plener i parker og badeplasser. Friluftsetaten bruker store ressurser til avfallshåndtering.

Prioritering. Friluftsetaten prioriterer avfallsbeholdere ved inngangen og utgangen til friområder, ved begynnelsen og enden av turveier, og ved områder folk oppholder seg i lengre perioder. Små avfallbeholdere er erstattet med dypavfallsbeholdere der hvor mange folk ferdes, for eksempel i større parker, badeplasser og andre populære utfartssteder.

Effektivisere avfallshåndtering. Friluftsetaten ønsker å effektivisere avfallshåndteringen. Vi har tatt i bruk nye løsninger som er mer miljøvennlige og estetiske. I fjor ble 241 mindre avfallsbeholdere fjernes i anleggene utenfor ring 3. Dette er i hovedsak avfallsbeholdere som står i ”grupper” i anlegg, langs turveier og på parkeringsplasser. Avfallsbeholdere i områder som det er naturlig å oppholde seg i over en lengre periode, er beholdt.

Det er ikke å ha avfallsbeholdere i anlegg hvor publikum kun beveger seg gjennom eller ved parkeringsplasser som ikke betjener et friområde direkte. For å opprettholde kapasiteten i områdene som er mest brukt, er avfallsbeholderne erstattet med dypavfallsbeholder(e) med tilsvarende eller større kapasitet på avfall enn det totale antall avfallsbeholdere som ble fjernet hadde.

Avfallbeholdere og plassering.

Frysja Nord: tre dypavfallsbeholdere har erstattet 11 små avfallbeholdere

Frysja Syd: en dypavfallbeholder erstatter seks små avfallsbeholdere

Strekningen Stilla – Nydalen: fire mindre avfallbeholdere er blitt til to

I Nydalen er det beholdt fire mindre avfallbeholdere

Grandalen: ingen avfallbeholdere


Anne Grete Nyrud
Friluftsetaten

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere