DEBATT: Avvisning av demokratiske rettigheter!

Etter Folkemøtet er det med forundring jeg leser at flertallet på Rådhuset avviser Holtet-beboernes demokratiske rett til å bli hørt. Mange politikerne har ikke interesse av velgernes synspunkter. Teknokratiet har overtatt. Vi er bare interessante for politikerne ved valg for å gi dem en bred base for sine egeninteresser. Er det demokrati? Jeg begynner å forstå hvorfor de unge er uinteressert i å delta i valg.

AP er for utbygging, men har ingen tradisjon for bevaring av bomiljøer. I pressen har Tone Tellevik Dahl (AP) gitt uttrykk for at utbyggingen ikke er som ønsket. Konsekvensen er Ap ikke villig til å ta. Ring henne og spør hvorfor.

Frp har tradisjon for å lytte til den vanlige borger, men har i denne saken valgt å være et "haleheng" til Høyre. Partilederen, Siv Jensen (Frp), støtter innbyggerinitiativet.

Høyre hevder at de representer de verdikonservative interesser. Hvilke? De hørte beboernes mening på Folkemøtet om utøvelsen av reguleringsplanen. Er det verdikonservativt å rasere et bomiljø for hundrevis av beboere og ignorere en underskriftskampanje med mer enn 1000 underskrifter? Viktigere for Høyre er to brev de sier de har fått fra boligeiere på Holtet som ikke vil forandre reguleringsplanen og å prioritere utbyggere som har store kortsiktige økonomiske egeninteresser, men ingen samfunnsinteresser. Høyre sier klart at utbyggernes interesser er viktigere for dem enn innbyggernes! Hermann Kopp (H) kan kanskje fortelle deg hvorfor.

PBE innrømmet at reguleringsplanen hadde sett annerledes ut om den hadde blitt skrevet i dag.

Når bystyrets
egen faginstans PBE, Byantikvaren samt en rekke kompetente instanser mener at praktiseringen av reguleringsplanen ikke er god byfornyelse og beboerne ser på utbyggingen som rasering, hvordan kan disse politikerne kalle seg innbyggernes representanter?

Beboerne/velgernes mening
er uinteressant nå. Ved kommende Kommunevalg er vi nok veldig interessante. Da om ikke før, kan vi vise dem våre demokratiske rettigheter. Stem politikere som støtter raseringen bort!

Dette er ikke et innlegg mot fortetting, kun krav om at myndighetene skal forholde seg til reguleringsplanens intensjon!


Hroar Møthe

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag