*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: «Bevar Ola Narr»

  Foto: Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Nedbyggingen av Ola Narr som friluftsområde skal opp til behandling i Oslo bystyre onsdag 2.april. At det endelig blir en reell politisk behandling skyldes «Innbyggerinitiativet» – som over 800 personer skrev under på. Vi fikk over de nødvendige 300 underskriftene i løpet av noen timer en søndag formiddag. Det sier en del om engasjementet. Den 7. februar sendte vi inn listen til kommunen.

Saken har også vært behandlet i kultur- og utdanningskomiteen den 12. mars 2014 og byutviklingskomiteen 19. mars 2014. Den skal også opp i bydelsutvalget i Bydel Grünerløkka for andre gang 27. mars 2014.

Omsorgsbygg la sine planer i det stille allerede på forsommeren i 2013 om at brakkebarnehagen skal ligge her. De har aldri dokumentert at andre alternativer er forsvarlig utredet. Nå ser det ut som om byrådet vil godkjenne planene, noe som fører til at store deler av Ola Narr ikke blir tilgengelig.

LES OGSÅ: Full uenighet om Ola Narr

Byråd Anniken Hauglie påstår stadig at 4,7 prosent av Ola Narr skal «lånes til barnas beste». Vi kan kalle det en gigantutbygging ettersom mesteparten av Ola Narr består av parseller og hundepark, mens resten består av stein, skog og kuperte områder. I tillegg er det en god del rødlistede arter (biologisk mangfold) som gjør at det i tillegg blir fysisk avstengte områder for allmennheten.

Vi er opptatt av alle barns beste, og ber politikerne huske at de færreste boligene i området har egen hage – mange har ikke engang balkong, og for barna her er Ola Narr en viktig lekeplass – uten gjerder og stengsler.

Det er sagt at denne brakkebarnehagen skal bort i 2016, men vi vet alle i denne byen at midlertidige barnehager har en tendens til å bli stående i mange år.

LES OGSÅ: «Alle har vi en Ola Narr å kjempe for»

«Folk flest» har, i likhet med beboerne i området, trodd at Ola Narr var «fredet» mot utbygging, og kunne aldri forestilt seg at våre politikere virkelig ville godta brakkebyggene øverst i parken.

Politikerne er ansvarlige for nedbyggingen. Det er lokalvalg neste år, så følg med!!

I behandlingen av Ola Narr-utbyggingen i bystyret får velgerne et viktig signal om hvem vi kan stole på i lokale miljøspørsmål av stor betydning for innbyggerne.

Tommy Fagerheim, Innbyggerinitiativet Bevar Ola Narr – stopp utbyggingen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag