Gå til sidens hovedinnhold

DEBATT: Bruk og misbruk av Fretex-containere

Nederst i Olleveien på Ekeberg står en klescontainer fra Fretex. Bra tiltak, men jeg synes ikke ordningen fungerer som den skal. Her er et øyeblikksbilde fra tirsdag 19. januar, og det er ikke første gang det ser slik ut. Det samler seg rett som det er opp store mengder poser og sekker. Det hender også at folk setter fra seg skrot, for eksempel defekte TV-er. Ofte tar ikke "leverandørene" seg bryet med å knyte igjen posene, og man tingene kan stå ute flere dager i regn og ruskevær. Det sier seg selv at dette skaper merarbeid for Fretex.

En regnfull søndag i november kom jeg igjen med noen avlagte klær. Da sto det en stasjonsvogn der, smekkfull av store, svarte sekker. En mann var i full gang med å lesse disse oppi containeren. I det han gikk for å hente ny forsyning sekker, la jeg oppi mine to små poser, og gikk videre på tur. Da jeg kom tilbake, sto det fem store sekker på siden av containeren. Det hadde tydeligvis ikke vært nok plass til hele billasset… La meg foreslå tre enkle regler for fornuftig bruk av containeren:

1. Skrot og søppel kastes i egen søppelkasse, eventuelt kjøres til egnet mottak.

2. Store mengder klær kjører man til Fretex' sentrale mottak på Alnabru, ikke fyll opp en liten container med slikt.

3. Hvis det ikke er plass til det man har med, tar man det med hjem igjen og prøver igjen en annen gang. Ring da gjerne 23 06 92 00 (nummeret står på containeren) og meld fra om at det er fullt. Ingen ting skal stå på bakken utenfor containeren.

Benedicte Pran Wiik,
Ekeberg

Reklame

Dette gir du til morsdagen