*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Den gode hjelper med dekkunnskap

Det er torsdag 11. mars. 2010. Jeg har vært hos fastlegen, Prinsdal Legesenter. Alt i orden, førerkortet er igjen fornyet for ett år, og jeg setter meg tilfreds i bilen for å kjøre hjem. Hunden sitter i baksetet. Den har passet bilen mens jeg var hos legen. Jeg kjører fra legesenteret, gamle Ski vei, mot Hauketo og E 18. Skal hjem til Røa. Det er bare et halvt år siden jeg flyttet fra Holmlia og har ennå samme fastlege. Etter ca. 200 meter merker jeg at noe er galt. Jeg svinger inn på fortauet ved en innkjøring. Høyre bakhjul er punktert. Blinklysene på! Jeg sperrer ikke trafikken.

Da hører jeg en kvinnestemme; trenger du hjelp? Det var Ida Nelvik fra Toppåsen.

Jeg har punktert skal til å ringe NAF, svarte jeg. Skal bare først se hva gatestubben vis-à-vis heter. Jeg hadde bare opplevd punktering en gang før i min 40-årige bilkarriere. Så jeg hadde liten forutsetning for å klare jobben

Ida kjørte en stor firehjulstrekker. Svingte inn på avkjøringen ved siden av min bil.

Jeg hjelper deg. Hun så helt proff ut, er du i bransjen, spurte jeg. Nei men min far har verksted i Fredrikstad så jeg har hjulpet mye til der. Står bilen i første gir med håndbrekket på?

Jeg sjekket. Det gjør den. Det tok ca. 15 min. så var reservehjulet på plass og sikret mot luftlekkasje.

Hvor jobber du? Syntes jeg måtte vite det. Det er ikke hver dag en treffer på slik hjelpsomhet. Jo, hun jobbet på et sted for rusmisbrukere på Nordstrand.

Hun insisterte på å kjøre videre foran meg til verkstedet på Holmlia. Der tok de ikke reparasjoner på dekk, så jeg bestemte meg for å kjøre videre til merkeverkstedet på Skøyen. Jeg kan kjøre foran deg, for tryggheten., kom det spontant fra min hjelper, har fri i dag.

Men da ble det for meget. Jeg må nå bare takke og takke! Skjer det noe ringer jeg NAF.

Det var så vidt jeg fikk henne til å ta mot mine eneste små kontanter. Hun fortjente så meget mer enn en liten klem.

Mange, mange takk til deg Ida fra en takknemlig dame som har levd lenge.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.