*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Eldre og unge rammes av budsjettkutt

Erik Dugstad, Leder i Nordre Aker Arbeiderparti. Foto: Aktivfoto: Karl Andreas Kjelstrup

Bydelens eldre og unge rammes av Høyre og Frps budsjettkutt, skriver Erik Dugstad (Ap).

Arbeiderpartiet har i Oslo bystyre foreslått 330 millioner mer til bydelene og om lag 200 millioner mer til skole fordi vi ønsker å gi et godt helse og omsorgstilbud og styrke skolen.

Gå inn på bystyrets internettside og se hvordan budsjettkuttene fra Høyre, Frp, Venstre og KrF rammer deg eller noen du kjenner. Høyre- og Frp-byrådets kutt på 200 millioner til bydelene gjør det umulig for bydelene å opprettholde eldreomsorg, helsetjenester og fritidstilbud for barn og unge. Høyre- og Frp-byrådet fremstår latterlig når de prøver å legge skylden på bydelene for manglende sykehjemsplasser. Regjeringens eldresatsing vil bøte litt på Høyre og Frps nedprioritering av eldre, men ikke nok. Det er først ved å øke bevilgningene til bydelene, slik Arbeiderpartiet foreslår, at omsorgstilbudet kan styrkes. Arbeiderpartiet vil bruke 200 millioner til investering i sykehjem og omsorgsboliger.

I Nordre Aker er skolene fulle, andre steder er skolene nedslitte. Høyre og Frps kutt i bevilgningene til skole rammer byens unge uavhengig av bosted. Arbeiderpartiet vil styrke undervisningen i skolen og få flere lærere. Vi ønsker å sikre svømmeopplæring i barneskolen og gi mer til fagopplæringen. 10 millioner mer til kulturskolen kan gjøre køen litt kortere for de 3000 som i dag venter på et tilbud.

Erik Dugstad
Leder Nordre Aker Arbeiderparti og bystyrekandidat i 2011

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.