RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

 
  Foto: ARKIVFOTO

DEBATT: En skole i særklasse

Debattinnlegg av Kjell Veivåg (V).

I Aftenposten 15. juli, finner vi en tabell med «Dette mener elevene om byens videregående skoler». På 4 av 5 spørsmål ligger Kirkeveien videregående skole helt i toppen. Elevene rangerer skolen blant de beste både når et gjelder trivsel, hjelp fra lærerne og motivasjon til å lære.

Kirkeveien er en spesialskole for elever som har en fortid som rusmisbrukere, eller sliter med sosiale og/eller psykiske problemer. I det gamle våningshuset på Lille Ullevål gård har det år etter år blitt levert oppsiktsvekkende gode læringsresultater. Og læringsresultatene kommer fordi skolen åpenbart evner å gi sine elever trygghet, motivasjon og tilpasset undervisning.

På skolens hjemmeside er det ikke rektor, men elevene som presenter skolen. De skriver bl.a. om utviklingssamtaler der både individuell og faglig utvikling blir ivaretatt og om betydningen av at fagstoff kan justeres individuelt avhengig av behandling, livssituasjon og læringstempo. Og de legger til: «Skolen har flat struktur med demokratiske avgjørelser i plenum på ukentlige skolemøter. Det er alltid åpen dør hos rektor og alle lærerne generelt. Også hjertedør.»

Dette er en hyllest fra elevene til et lærerkorps som gjør en jobb langt ut over det som kan forventes, men som til gjengjeld kan glede seg over utrolige resultater både på det faglige og menneskelige plan. Det er i denne sammenheng naturlig å nevne Kari Berntzen som var rektor i over 30 år frem til sin død i vår.

For unge mennesker som skal ta seg den lange veien ut fra rus og psykisk sykdom, skaffe seg utdanning og legge grunnlag for en yrkeskarriere, har Kirkeveien vært en særdeles viktig institusjon. Dette er en skole i særklasse som fortjener oppmerksomhet og støtte i årene som kommer.

Kjell Veivåg (V)
Nestleder Kultur- og utdanningskomiteen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere