RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Et lite moderne mirakel!

Lørdag før palmesøndag opplevde jeg miraklet. Det skjedde i kassa i en stor dagligvareforretning på Ullevål da jeg skulle gjøre opp for alle mine helgevarer. Jeg var der helt alene uten min kone som nettopp hadde brukket lårhalsen og lå nyoperert på sykehus. Andre ting hadde også på virket min mentale tilstand så jeg virket nok noe «forstyrret» mens jeg forsøkte å plukke varene mine på riktig måte i plastposene; frysevarer for seg osv. som min kone pleide i gjøre.

Køen bak meg ble stadig større og jeg skjønte at det nå var på tide i betle for varene, jeg hadde jo pakket det meste i posene. Og det var jo greit – jeg pleide jo å betale med bankkort, så det var jo bare å plukke fram kortet. Jeg stakk hånden i lommen hvor det pleide å ligge, men der var det ikke. Jeg lette febrilsk gjennom alle mine lommer.

Fortvilelsen kom da jeg så køen av heller biske ansikter bak meg. Jeg kjente panikken nærme seg. Jeg så tvilen og mistroen hos kassabetjenten og hans overordnede som plutselig sto foran meg da jeg spurte om de kunne ta vare på varene mine til jeg hadde hentet kortet mit hjemme? Det ville bare ta 20 minutter!

Da skjedde miraklet! En stemme kom klart og tydelig til meg fra den neste kassakøen: «Bruker du nettbank?» Jeg nikket.

Stemmen fortsatte: «Da betaler jeg for deg her, så kan du overøre til min konto når du kommer hjem!»

Stemmen tilhørte en mann som fortsatte: «Jeg har vært i samme situasjon så jeg vet hvordan det er!»

Jeg ble helt fortumlet men ikke verre enn at jeg forsto at dette var helt reelt. Jeg takket for tilliten, vi utvekslet kontonr. etc. og dro hver til vårt. Han hjem til sitt med gleden over å ha hjulpet et medmenneske, og jeg hjem til meg selv med takknemligheten over å ha opplevd noe helt spesielt: Et lite moderne mirakel!

A. Alexandersen

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere