RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Familien skal fortsatt ha ansvaret for barna!


Per H. Christiansen, leder av Nordre Aker Høyre.
Per H. Christiansen, leder av Nordre Aker Høyre. Foto: Arkivfoto: Karl Andreas Kjelstrup
SV mener at det er det offentlige som skal ha ansvaret for barna fra fødsel til de har fullført skolen. Det er en god illustrasjon av dette partiets grunnleggende mangel på tillit til enkeltmennesket og til familien, skriver leder i Nordre Aker Høyre, Per H. Christiansen.

På et lokalt debattmøte for noen uker siden fikk vi frem noen fundamentale forskjeller i synet på familiens betydning i dagens samfunn. Møtetema var fremtiden til de private barnehagene. I debatten kom det frem at det synes å være stor enighet om at målet med barnehagene nå er å få en jevn og høy kvalitet. Det offentlige skal stille krav og sette rammer og følge opp etter disse. Men som ventet var det stor uenighet om hvilken rolle de private barnehagene bør ha fremover.

Det som får meg til å skrive noen ord er imidlertid ikke uenigheten om rollen til de private barnehagene. Det er en uttalelse fra SVs representanter. På møtet fremholdt de at det er det offentlige som skal ha ansvaret for barna fra fødsel til de har fullført skolen. Jeg respekterer at SV har et slikt syn, men jeg synes det er en god illustrasjon av dette partiets grunnleggende mangel på tillit til enkeltmennesket og til familien. Jeg mener det er familien som har og fortsatt skal ha hovedansvaret for barna. I de aller fleste familier ser vi at de tar dette ansvaret og at de deltar aktivt i barnehagenes og skolenes foreldreråd og samarbeidsutvalg. I tillegg nevner jeg det store frivillige foreldreengasjementet vi ser i lag og foreninger.

Men hva med de barna hvor foreldrene ikke kan eller ikke vil ta dette ansvaret vil nok noen kunne hevde? Da skal samfunnet selvsagt stille opp. I Høyre ønsker vi å skape et trygt, varmt og inkluderende samfunn hvor fellesskapet og det offentlige stiller opp for dem som virkelig trenger det. Men det å skape et slikt samfunn er ikke noe vi bare kan vedta. Det er noe vi må skape. Vi i Høyre ønsker å skape dette gjennom tillit til enkeltmennesket og til familien. Familien har en særstilling som samfunnets viktigste byggesten. Jeg føler meg trygg på at den fortsatt vil ta hovedansvaret for barna og ikke overlate ansvaret til det offentlige.

Per H. Christiansen
Leder i Nordre Aker Høyre

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere