*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: Flere har opplevd hundeskrekk på Ekeberg

Den 10 år gamle jenta fra BSK måtte til lege og sy flere steder på kroppen etter den dramatiske hendelsen på Ekeberg. Foto: Privat

Jeg leste med skrekk om jenta som ble skambitt av hund på trening med BSK.

LES SAKEN: 10-åring skambitt på intervalltrening

Vår historie endte ikke like ille, men var skremmende i seg selv.

Vi har selv tre barn i alder 5, 7 og 10. Vi har hver vinter pleid å ake i dette området; men har etter en fæl episode sluttet å dra til denne vakre delen av Oslo. Vi var i januar på aketur en søndag da en hund løp etter barna mens de akte. Den virket agressiv og glefset etter akebrett og livredde barn. Da min mann gikk bort til en flokk av hunde eiere, som ikke synes å reagere på at hunden gjenatte ganger løp etter akende barn, fikk han agressive tilrop av flere hundeeiere. Min mann ba dem passe på dyrene sine, fikk han beskjed om at vi burde passe på ungene våre og at dette var hundenes område.

Med gråtende livredde unger, kom vi oss vekk. Vi noterte oss et skilt som informerte om hvor grensen for hundejordet gikk. Hundene var ikke innenfor dette angitte området. Det var heller ikke våre lekende barn.

Det er rett og slett ille å oppleve at hundeeiere kan stå i flokk og se på at "den snille hunden" angriper barn i lek. Og det uten å ha en ide om hvor skremmende det oppleves for å bli forfulgt av en ukjent hund. Familien er lei seg for at vi nå har mistet den fine akeplassen; og skremt over holdningene til flere av hundeeierne som var tilstede denne dagen. Vi er nok ikke de eneste som har vært i konflikt med denne "mobben".

Regner med at det ikke kommer til å skje noe mer rundt denne saken før flere barn blir bitt med mer alvorlige skader.


Margareth Høst

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.