RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Flere lekeplasser for barna


 
  Foto: FOTO: Arkiv

Nordre Aker Budstikke skrev 9. desember om foreldre og barn på Ullevål og Tåsen som vil ha tilbake de fjernede lekeapparatene i nærmiljøet. Foreldrene etterlyser mer midler i bydelen til nye lekeapparater og barneparker. Heldigvis er situasjonen noe bedre enn det som kom fram i artikkelen. I 2011-budsjettet har Kristelig Folkeparti fått satt av 3 friske millioner i en sentral pott. Bydelene kan søke midler til vedlikehold av lekeplasser og uteareal for barn. Ordningen er en videreføring fra i fjor da vi la inn 5 mill. Bydelene har altså tilgang på midler øremerket til lekeplasser ut over det som settes av i bydelsbudsjettet.

KrF mener Oslo henger etter med å erstatte ødelagte lekeapparater og utvikle nye lekeplasser. Kanskje har vi noe å lære av andre byer? For eksempel kan London vise til mange små og store lekeparker i sentrumskjerner og boligområder. Oslo har sine grøntområder, men få parker med lekeapparater hvor barn virkelig kan boltre seg. Lekeborgen i Frognerparken er et av få større anlegg som er spesielt tilrettelagt. At den er fullstappet av energiske barn hver eneste helg sier noe om behovet. I årets budsjettbehandling har byrådet også fått i oppdrag å gjennomføre en egen kartlegging av byens lekeplasser. En slik kartlegging vil kunne si oss hvor behovene er størst, og gi bystyret mulighet til å sette enda sterkere trykk på dette viktige arbeidet. Dette handler om å skape gode oppvekstvilkår for barna.Aud Kvalbein (KrF)

Varaordfører

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere