RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Rommen skole er en av skolene som tilbyr sommerskole.
Rommen skole er en av skolene som tilbyr sommerskole. Foto: Arkivfoto

DEBATT: «Full suksess med sommerskole»

Sommerskolen er et svært populært tilbud i Oslo. Stadig flere melder seg på, og stadig flere ønsker å komme tilbake. Det er ikke rart at interessen er så stor, for Sommerskolen er et glimrende tilbud.

Tilbudet er gratis for alle elever i byen. Her får både de elevene som ønsker flere faglige utfordringer og de elevene som ønsker å forbedre sine grunnleggende ferdigheter, en god og trygg læringsituasjon som språkfag, realfag, IKT eller yrkesfag. Kombinert med fysisk aktivitet og kulturopplevelser er Sommerskolen både lærerik og morsom å delta på.

I år tilbys også for første gang kurs i norsk for skolestartere ved tre skoler. I en by med så store språkutfordringer som Oslo har, er dette svært viktig. Det at barn har tilstrekkelige norskferdigheter til å følge undervisningen når de starter på skolen, er helt avgjørende. Venstre gleder seg over at dette nå er tatt inn i Sommerskolens kurstilbud.

LES FLERE DEBATTINNLEGG HER

Hvert år deltar mer enn 13 000 elever. Totalt tilbys 63 kurs på 37 kurssteder fordelt over hele byen, og 600 ansatte følger opp elevene. De ansatte i Sommerskolen er både lærere, studenter og dyktige elever fra videregående. Mange nyutdannede har sin første lærererfaring herfra. Også de ansatte har mye å tjene på Sommerskolen. Den gir et unikt innblikk i en hverdag som lærer, og hvordan det er å jobbe med barn og ungdom.

Vi har den siste tiden kunnet lese om byens store utfordring med at mange barn og unge har manglende svømmeferdigheter. Svømmeopplæring med intensivkurs er en viktig del av kurstilbudet i Sommerskolen Oslo, og har trygge rammer med instruktører med livredningskompetanse.

For Venstre er det viktig å sikre at alle som ikke kan svømme, får opplæring i det. Det handler om barna og de unges frihet, og manglende ferdigheter kan få tragiske konsekvenser. Derfor har vi også prioritert å doble svømmeopplæringen for alle elever i byrådets bademelding som ble behandlet før sommeren.

Terje Bjøro
Venstres fraksjonsleder i Kultur- og utdanningskomiteen,
Oslo bystyre

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere