*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: «Gamle spekulasjoner på nytt igjen»

– Det er tydelig at de som kjemper mot skulpturparken nå har sluppet opp for argumenter, skriver Jøran Kallmyr i dette debattinnlegget. Foto: Arkivfoto

Marianne Sunde i Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen drar i DittOslo.no i mars frem en gammel spekulasjon som gjentatte ganger har blitt tilbakevist.

LES MARIANNE SUNDES KRONIKK: «Er Christian Ringnes fredet?»

I en tid hvor politiet ikke har ressurser nok til å ta voldtektsforbrytere og stoppe vinningskriminalitet der gjerningsmannen er kjent, er det meningsløst at de skal bruke ressurser på å etterforske noen nedhugde trær.

Når jeg var byråd mente jeg at kommunen selv kunne ordne opp i denne saken og det medførte et erstatningskrav mot drifteren av Ekebergrestauranten på over 700.000 kr. Det er altså ikke riktig at nedhuggingen ikke fikk konsekvenser. Det er imidlertid riktig at det ikke har fått konsekvenser for Christian Ringnes personlig. Det skulle bare mangle. Det er ikke Christian Ringnes som har hugd ned trærne og det er heller ikke et selskap han har ansvaret for som har gjort det. Det var hans leietaker som hugde ned trærne.

Selv om Ringnes ikke var innblandet i hugstsaken, ba jeg om at min habilitet ble vurdert da jeg var byråd og pengegaven fra selskapet Sundt til FrPs Hovedorganisasjon ble kjent. Jeg visste ikke at Sundt hadde gitt en gave til FrP og jeg viste heller ikke at Ringnes var styreleder i selskapet Sundt. Det var i tillegg liten grunn til å undersøke dette fordi Ringnes ikke var innblandet i saken. Habilitetsvurderingen viste at jeg var habil.

Det er tydelig at de som kjemper mot skulpturparken nå har sluppet opp for argumenter. Folk flest liker planene om en skulpturpark på Ekeberg og endelig skal dette området få det løftet det fortjener. Folkeaksjonen har sluppet opp for argumenter og prøver nå å få oppmerksomhet ved å lage konspirasjoner. På tross av dette kommer jeg til å fortsette med å være en pådriver for at skogen på Ekeberg blir gjort tilgjengelig for folket og at det blir mulig å nyte den flotte utsikten mot byen fra hele Kongsveien.


Jøran Kallmyr
Leder av bytuviklingskomiteen (FrP)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.