RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Hard mot de harde

I lederen til Nordstrands Blad kritiseres mitt utspill om å varsle omgivelsene om dømte overfallsvoldtektsmenn med navn og bilde. Jeg sammenlignes med Fantomet som er god mot de gode og hard mot de harde. Det er en beskrivelse jeg kan leve med, hvis forslaget mitt medfører at færre jenter får livet sitt ødelagt.

Nordstrands Blad hevder at forslaget mitt nører opp under fremmedfrykten fordi jeg kobler overfallsvoldtekter med gjerningsmenn av utenlandsk opprinnelse. Dette er ikke en kobling som jeg har fokusert på i mitt utspill, men det er et faktum at samtlige overfallsvoldtekter i Oslo de tre siste årene er begått av ikke-vestlige innvandrere. Det har også vært en sterk vekst i antallet overfallsvollekter i Oslo de siste årene. Tor Erik Riska Thorsen som er spesialist på etterforskning av seksuelle overgrep i Rogaland politidistrikt mener ikke-vestlige menns overrepresentasjon på voldtektsstatistikken skyldes et urgammelt kvinnesyn. Når politiet varsler samfunnet om denne utviklingen må vi ta dette på alvor, ikke skyve problemene under teppet eller beskylde personer som påpeker dette for å nøre opp under fremmedfrykt.


Sylvi Listhaug
Sentralstyremedlem FrPLES NORDSTRANDS BLADS LEDERARTIKKEL: Listhaug på vill vei

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere