RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Hijab og moralpoliti

Har likestillingsombudet et uklart mandat? I den pågående hijab og moralpoliti debatten har likestillingsombud Sunniva Ørstavik valgt å prioritere gruppen "religiøs minoritet" fremfor en stor gruppe kvinner som føler seg truet og trakassert.

I intervju med Aftenposten har noen muslimske menn på Grønland uttalt at moralpolitiet ikke eksisterer, alternativt ikke er noe problem. Nei, det er klart de ikke opplever dette problemet, da det er kvinnene som er pålagt å bære det åket det kan være å videreføre en svært konservativ muslimsk tradisjon. Hvilken del av denne tradisjonen, som innskrenker et daglig virke og legger strenge bånd på muligheter og utfoldelse, er menn er pålagt å bære? Har vi her et brudd på likestillingsloven? Jeg forstår at Ørstavik har vurdert den juridiske siden av hijabbruk isolert sett, men kan hun i sitt virke utelate helheten i sin vurdering?

Nina Øyen, styremedlem, Nordstrand Høyre.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere