RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Holtetutbyggingen og dispensasjoner!

Høyrepolitikere hevder med stolthet at det ikke er gitt dispensasjoner i forbindelser med utbyggingen på Holtet. Enten er de feilinformert eller så snakker de mot bedre vitende.

- Plan- og bygningsloven
§67 sier: "… tomt kan bare deles eller bebygges dersom veg er opparbeidet og godkjent ... For eiendom … hvor planen tillater boligblokker på 4 etasjer eller mer, skal plikten gjelde en vegbredde av inntil 20 meter med nødvendige tillegg…"

- Plan- og bygningsetaten
sier: "Det er søkt om dispensasjon fra plan- og bygningsloven §67mht. krav om veiopparbeidelse for Holtveien. Da atkomsten til Holtveien kun skal benyttes som sekundær vei til syketransport, renovasjon og lignende har etaten konkludert med at dispensasjon fra krav om veiopparbeidelse ikke er nødvendig"

PBE bestemmer således selv hva som er dispensasjonsavhengig, utrolig nok. Det er ingenting som heter litt dispensasjonsavhengig. Enten er det en dispensasjon fra reguleringsplanen eller så er det ikke. Dispensasjoner skal behandles av Byutviklingskomiteen. Respekt for politikere, innbyggere og loven, er tydeligvis uten betydning for etaten.

Politikerne forteller
stolt at det ikke gis dispensasjoner, de latterliggjøres således av sin egen etat. Dette er kun ett eksempel av flere på hvordan sannheten manipuleres. Vil dere ha en "Gråbeinutbygging" på Holtet, så si det! Innpakkingen/intensjonen var pen, men innholdet/utbyggingen er elendig. Høyre ta ansvar, ærlighet varer lengst!

Hroar Møthe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere