Gå til sidens hovedinnhold

DEBATT: Hunden - "Menneskets beste venn." Eller?

Aller først en stor takk til alle hundeeiere som holder hunder i band når dere går tur og tar hundeposen med til nærmeste søppelkasse. Dere er med og gjør det tryggere og koseligere for alle oss som er glad i å gå tur og ferdes i de flotte turområdene rundt Ekebergsletta.

Men det er dessverre ikke alle som føler slik omsorg for hunden sin. De lar den løpe fritt og gjøre sitt fornødne hvor som helst og bare lar det ligge, eller slenger hundeposen ut i skogen. Dette har vi sett mye av i vinter, hundemøkk på stier og i skiløyper. For ikke å snakke om nå på våren når snøen smelter og all møkka kommer for en dag. Man må gå med bøyd hode og se nøye etter hvor man tråkker i stedet for se på den vakre naturen!

Så nylig et barn skli i hundemøkk og falle i den- - For litt siden var vi på tur med ei jente på 7 år. Siden kartet fra Friluftsetaten viser at det er søndre del av Hundesletta som er for hunder, skulle vi ake på akebrett helt i nord før det var noen hunder å se. Men en tur var nok. "Her er det så mye hundebæsj at jeg vil ikke ake mer", sa hun.

Vi satte oss med niste og kakao på benken på toppen av hundesletta, og etterhvert ble det mange hunder på sletta. - Plutselig kommer 6 - 7 hunder løpende oppover i full fart fra nede på sletta, hoppet på oss og glefset til seg skiva til barnet. Hun ble livredd og gråt sårt og lenge. Hun hikstet fram: "Jeg synes de kan ha gjerde rundt der hundene skal løpe fritt." Kanskje det? Eller kanskje eierne bør ha bedre kontroll på hundene sine? - Vi trodde benken var for turgåere og ikke for hunder.

Dessuten står denne benken nord for det skraverte området på kartet til Friluftsetaten, der hunder kan slippes fri og luftes. (på den søndre delen ved Jomfrubråtveien.)

§ 3b i Forskriften fra Friluftsrådet:

"Hundeholder skal alltid ha god kontroll på hunden når den er løs, og vise hensyn til andre brukere av området og tilliggende områder."

§ 3 d:

"Hundeholder må fjerne hundeekskrementer og annet avfall fra området etter bruk."

Når en er blitt bitt av hund som barn, og blir en aldri trygg på fremmede hunder. Det har vi erfart.

Vi håper på en bedre "kultur" og at hundene får bedre oppfølging så alle kan ferdes trygt i naturen.


Gunvor og Cato Bjerke

Reklame

Lansert i dag: Dette er det eneste stedet du får tak i Ultraboost 21