RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: «Hva kan NKP bidra med i «demokratiet»?»

Folk spør ofte «hvorfor stemme NKP?». Dette er et legitimt spørsmål.

Vi er oppvokst og skolert inn i et samfunn med et sterkt hegemoni: «Det finnes bare to valg, rød-grønn eller blå regjering. Partiene som er av interesse er allerede på Stortinget, og finnes det andre partier burde de egentlig kaste inn håndkleet og sette seg til å følge med på de «store» partiene, som faktisk representerer noe reelt».

Vi kommunister i NKP representerer et virkelig alternativ. Vi ser samfunnet som det er, urettferdig basert på utbytting, både ved kapitaleiere som utbytter arbeidere, men også land som holder andre land som produksjonsleiere.

Vårt langsiktige mål er en sosialistisk revolusjon, en omveltning av samfunnet der staten blir folkets stat og ikke administrere av kapitalismen. En omveltning der demokratiet er utvidet og forsterket.

Veien til det sosialistiske samfunnet er lang og antagelig ikke innenfor overskuelig framtid. Som en del av kampen og prosessen for en sosialistisk revolusjon må folket kjempe for at samfunnet skal bevege seg i retning av en sosialistisk karakter. Målet vil alltid være revolusjon og sosialisme.

Omveltningen vil komme som et ønske blant innbyggerne og NKP må være folkets parti og redskap i kampen, og føre an både den praktiske og intelligente kampen.

Så hvorfor stemme NKP? Vi vil alltid kjempe for å utvide demokratiet, for å øke makten til folket for eksempel gjennom fagforeninger og interesseorganisasjoner.

STERKE MENINGER? Følg med på dittOslo.nos debattsider her!

Vi vil endre det representative demokratiet til et folkedemokrati basert på inkludering av folket gjennom demokratisering av landet. Dette vil vi kjempe for for eksempel gjennom at i «statsforvaltningen og i alle organer i statsapparatet skal det være bindeledd som fører direkte til folket for eksempel gjennom rådsbevegelser» (Prinsipprogrammet landsmøtet 2009).

Vi vil kjempe for å bryte opp monopolkapitalismen og innføre en sosialistisk planøkonomi.   

Noe som skiller oss fra andre såkalte sosialistiske partier, er at deres politikk og interesser også er på linje med kapitalismens interesser. NKP vil aldri gå med på å støtte en regjering, et lokalstyre eller politikk i det hele som spiller på lag med kapitalismen.

Det er fordi NKPs politikk er forenlig med folkets interesse og uforenlig med kapitalismens interesser, og derfor skiller vi oss fra venstreopportunistiske partier som Rødt og SV.

Hvis du blir medlem, støtter oss og stemmer oss bidrar du til at ett skritt til blir tatt i kampen for sosialisme.

Jørgen Hovde, leder Ungkom

Fredrik Røe B., 1. stortingskandidat i Oslo for NKP

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere