*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: «Hvor har du vært i det siste, Øystein Sundelin?»

MOTSTAND: Konkurranseutsettingen har mange motstandere, her fra en tidligere demonstrasjon.

Hvor har du vært siste ukene, Øystein Sundelin? Tydeligvis et stille og isolert sted langt fra realitetene rundt konkurranseutsetting av barnehager. Med ditt innlegg viser du så lite innsikt i temaene rundt saken at det i beste fall kan kalles kunnskapsløst. Sitat: ingen ansatte mister jobben og pensjonsrettighetene de har opparbeidet seg beholdes.

Ny arbeidsgiver skal sikre ansattes rett til videre opptjening i en kollektiv pensjonsordning. For å svare på første del, det er ingen mulighet på en statlig ytelsespensjon å miste allerede opptjent pensjon. Dette er norsk lov. Del to med henhold til at ny arbeidsgiver skal sikre videre pensjon og kan velge å videreføre eksisterende pensjon. De ansatte vil tape mellom 3.500 kroner og 5.000 kroner per måned som pensjonister på en innskuddspensjon kontra ytelsespensjon.

STERKE MENINGER? FØLG MED PÅ OSLO-DEBATTEN PÅ VÅRE DEBATTSIDER!

På grunn av EU sitt krav til regnskapsføring av utestående pensjon i selskap vil det ikke være mulig eller ønskelig for en privat aktør å få til dette.

De eneste som per dags dato er vernet fra innskuddspensjon er statsansatte. Det undrer meg at ikke fagforeningene tar tak i denne mildt sagt tilfeldige utvelgelsen av kommunalt ansatte som skal miste sin hardt opptjente pensjon. Med tanke på at Frp vil ha hundre prosent privatisering av barnehager vil det si at alle som jobber i denne sektoren mister sin nåværende pensjonsordning.

På tide å våkne? For å beholde sin pensjon må de ansatte gå inn i ny kommunal stilling. Hva ville du gjort Øystein Sundelin? Tatt sjansen på å miste pensjonen eller rett og slett byttet jobb når den byr seg?

Nytt sitat: i anbudsgrunnlaget er kvalitet vektlagt langt tyngre enn pris. Du er klar over at eksempelvis Grindbakken er en av landets beste barnehager og scorer svært høyt på alle brukerundersøkelser? Den ligger faktisk så bra an at det ikke er så mange å måle seg mot. Burde ikke andre heller lære av Grindbakken kontra å sende dem ut i et forsøksprosjekt som ikke er noe annet enn et dårlig skalkeskjul for politisk smøring av Frp.

Hvis dere er så interessert i å vise at deres politikk er riktig så ville det forundre meg om dere ikke har interesse av suksess og annerkjennelse.

Er oppskriften da å ruinere en av landets beste barnehager, sette ungene i en situasjon der de mister sine faste holdepunkter, de ansatte, de trygge omgivelsene sine? En liten brannfakkel som IKKE blir nevnt er at Grindbakken skal rehabiliteres i minimum 18 måneder. Dette er bekreftet muntlig og skriftlig fra Undervisningsbygg.

Skal ungene miste de ansatte OG lokalene sine? Svaret er ja. Trenger jeg å utdype idiotien og galskapen i dette? Da får du slå på tråden Øystein så skal jeg mer enn gjerne bringe deg inn i Oslo barnehagene sin verden.

Holder dere tilbake informasjon til de private aktørene som ønsker seg disse barnehagene for å lure dem også? Jeg bare lurer. Tror de kommer til å ha mer enn nok jobb med motstanden i foreldregruppen, politiske partier, barneombud, likestillingsdepartementet mm om ikke dere på høyre siden skal gi dem en om mulig enda hardere start.

Lykke til videre i den amatørmessige prosessen.

Morten Strandås, Grindbakken 16

LES OM BARNEHAGESTRIDEN HER:

«Høyre snubler i sandkassa»

- Vi er ikke her for å ødelegge barnehagene

Barnehageforeldrene tapte i bystyret

Nå flykter de ansatte fra barnehagene

Foreldrekrav møter motbør hos byråden

Privatisering betyr forverring i alle barnehager

Fakkeltog mot konkurranseutsettingen

Nå lytter byråd Hauglie til barnehageforeldrene

"Hei Fabian Stang, jeg er så frustert"

– Kommunen har ignorert oss

– De minste blir straffet fordi fagutdannet personale er dyrt

– Ikke selg barnehagen!

Fortvilelse på Lucia-festen i Rønningen barnehage

– Uakseptabelt sjansespill med våre barns ve og vel

Urolig over at barnebydel blir forsøkskanin

Barnehager i Oslo: Stor oversikt

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.