RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Hvorfor så mye styr?


Hans M. Borge
Hans M. Borge

Hvorfor er det så mye styr omkring flyttingen av vikingskipene? Store beløp er brukt for å finne ut hva man skal gjøre - om flyttingen er forsvarlig etc. 25 mill kroner er nevnt. Og allikevel er vi i praksis like langt.

Les også: Intern Høyre-kamp om vikingskipene på Bygdøy

Les også: – La vikingskipene bli på Bygdøy

Les også: DEBATT: En tragedie å flytte vikingskipene fra Bygdøy

Museumsdirektør Egil Mikkelsen holdt et foredrag om flyttingen på Vikingskipsmuseet på søndag 23. januar. Og der ble det veldig klart hva som er problemet: Ingen tør ta sjansen på å si:

«Vi flytter skipene!»

For hva hvis det skulle gå veldig galt? Ingen vil bli sittende med ansvaret. Derfor er det bekvemt å skyve på saken. Det gjør man greit ved å bestille stadig nye utredninger. Sørge for at de blir passelig ufullstendige. Siste rapporten fra ASPLAN-VIAK om trafikken er klassisk. Men her hadde man trukket det for langt. Enhver med minimalt kjennskap til Bygdøy og trafikken kunne plukke den fra hverandre på et øyeblikk. Byplankontoret slaktet den da også ganske ettertrykkelig i en vurdering. Av en eller annen merkelig grunn er den ennå ikke offentlig.

Under foredraget ble inntrykket av frykt understreket. En ansatt sa under diskusjonen etterpå at:

– Vi har fått munnkurv av departementet.

Vedkommende ble ikke motsagt. Når jeg snakker med andre ansatte på Vikingskipsmuseet får jeg klar følelse av at man ikke ønsker at det skal snakkes om dette til utenforstående. Og jeg sikter her til personer som ikke er særlig langt oppe i organisasjonen.

Min konklusjon er derfor at politisk feighet gjør at denne saken blir stående i stampe. Mens millionene renner ut til nye intetsigende rapporter.Hans Magnus Borge

Bygdøy

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere