RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Høyresidens usolidariske kutt


 
 
Nordre Aker Fagforening frykter for både kvaliteten på tjenestene og arbeidsmiljøet i framtiden, etter at byrådet igjen tar kvelertak på velferden som utføres i bydelen, skriver Fredrik Lothe i Nordre Aker Fagforening.

Nordre Aker Fagforening får igjen bekreftet at det sittende byrådet, med Høyre og FrP i spissen, nok en gang tar kvelertak på den viktige velferden som utøves i bydel Nordre Aker. I sitt budsjettforslag vil byrådet at bydelen skal spare inn nesten 30 millioner kroner, og dette i en bydel hvor man allerede har hatt stramme budsjetter.

Bydelen er der velferd og omsorg skapes og utføres, men blir allikevel salderingspost for byrådets økonomiske vanstyre. Høyre og FrP har en overdreven tro på private løsninger, framfor kvalitet på offentlig tjenester.

Bydel Nordre Aker har tidligere i høst inndratt 14,3 årsverk i forbindelse med budsjett 2010. Hardest rammer dette seksjon for tilrettelagte boliger med ca. 8 årsverk, men det rammer også psykisk helse, hjemmetjenester, sosialtjenesten og administrasjonen. Flere innstramminger venter i neste års budsjett.

På bakgrunn av gode brukerundersøkelser, en kvalitetspris, godt arbeidsmiljø og lavt sykefravær har Bydelen vært stolt av mottoet; ”på toppen av Oslo”. Nordre Aker Fagforening frykter nå for både kvaliteten på tjenestene og arbeidsmiljøet i framtiden.

Nordre Aker Fagforening kan ikke se at det finnes fornuft eller rettferdighet i at tjenestene til eldre, syke og andre utsatte skal kuttes når byrådet har klart å finne penger til en kjempesprekk på Holmenkollen, kastet bort 25 millioner kroner på et skandaløst sykehjemsprosjekt i Spania og grovt feilvurdert kostnadene ved innføringen av Flexus.

Nordre Aker Fagforening har en forhåpning om at byens innbyggere benytter seg av stemmeretten sin neste høst. Byen og bydelen trenger sårt et nytt styre som mener at velferd ikke er marked. Vi ønsker oss et styre med visjoner og planer for folks hverdag, ikke et styre som ikke evner å se at kommunen har mange uløste oppgaver.

Fredrik Lothe
Nordre Aker Fagforening, Fagforbundet
Hovedtillitsvalgt, Bydel Nordre Aker

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere