RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Ildsjelene er allerede i Tåsenhallen

Vi leser med interesse og forbløffelse at Tåsen FAU i Nordre Aker Budstikke torsdag 3. mars etterlyser ildsjeler – for å fylle ledig tid i Tåsenhallen på mandagskveldene. Tåsen FAU ønsker seg teater, turn, karate, korsang eller kanskje cheerleading, og signaliserer samtidig at de vil kjempe for å få tildelt enda mer halltid allerede i april.

Ildsjelene er nemlig her allerede; det er mange av oss i de lokale idrettslagene. Vi, som er opptatt av at ungene våre holder seg fysisk aktive og får positive mestringsopplevelser i trygge og gode miljø for barn og unge, har valgt å engasjere oss i de lokale idrettslagene. Et av disse miljøene er volleyballgruppa i IL Koll. Vi har som mål å gi et volleyballtilbud til gutter og jenter, primært fra Tåsen, Korsvoll og Kringsjå skoler. Det er vi i IL Koll volleyball som skal sparkes ut, hvis Tåsen FAU får det som de vil. Vårt jenter 97-lag mistet i januar – midt i sesongen – sin treningstid i Tåsenhallen, slik at tiden kunne frigjøres til fordel for Tåsen skoles drilljenter. Blant disse 13-åringene er det 18 jenter som alle bor i gangavstand til Tåsenhallen; 6 av dem gikk på Tåsen skole i fjor. Er ikke dette et viktig nærmiljøtiltak?

Vi har stor pågang av barn som vil begynne med volleyball, men som vi er nødt til å avvise fordi vi ikke har nok treningstid. Og vi skulle gjerne ha gitt et tilbud til dem som er yngre enn 13 år, med Minivolleyball. Minivolleyball starter som ballek for de yngste for å stimulere koordinasjon og kroppsbeherskelse og å lage et godt miljø også for disse.

De lokale idrettslagene er også en del av nærmiljøet. At våre særforbund kjemper en innbitt kamp om halltidene i Oslo har resultert i at IL Koll volleyball har endt opp med flest timer i nettopp Tåsenhallen. Oslo idrettskrets har en stor kabal som skal legges for å kunne tilby alle idretter i Oslo ett rimelig tilbud. De ser alle haller og idretter under ett og gjør en fordeling etter antall utøvere etter en bestemt nøkkel. Mange av aktivitetene som FAU ønsker seg faller egentlig inn under denne ordningen, slik som dans, karate, cheerleading og turn.

At hallsituasjonen i Oslo er forferdelig dårlig er politikernes ansvar. Idrettshaller har i Oslo vært nedprioritert gjennomgående i alle år, med det resultat at Oslobarn har det desidert dårligste halltilbudet i landet. Bare i IL Koll volleyball kunne vi doblet halltiden og fortsatt hatt for lite til alle som vil spille og trene volleyball. Gleden var derfor stor da man i forbindelse med ombyggingen av Tåsen skole fikk tippemidler til bygging av en liten idrettshall.

Men FAU ønsker seg nå inn med aktiviteter som tradisjonelt ikke har funnet sted i idrettshaller. Dette gjelder blant annet teater og korsang. Hvorfor skal de øve i en idrettshall? Det finnes da nok av andre rom på skolen som egner seg utmerket til denne type aktiviteter. Vi er selvsagt glade for at Tåsen FAU ønsker seg et mangfold av idrettsaktiviteter som dans, karate, cheerleading eller turn i nærmiljøet. Dette er tilbud vi i IL Koll volleyball selvsagt ønsker velkommen. Men da må halltiden fordeles på like vilkår som alle andre som sloss om de magre treningstidene Oslo idrettskrets kan tilby. Det gir liten mening å måtte legge ned et godt tilbud til barn og unge i bydelen.

Idar Pe Ingebrigtsen
Leder IL Koll Volleyballgruppe

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere