*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT «Kallmyr er fanget i eget nett»

  Foto: Foto: Eirik Heitmann Rasch

Klikk på bildet for å forstørre.

 

Tidligere miljøbyråd Jøran Kallmyr (Frp) viser at han er fanget i eget nett når han på dittOslo.no 20. mars prøver å forklare hvorfor han stoppet Friluftsetatens politianmeldelse av Ekebergrestauranten ved eier Christian Ringnes, etter at 35 trær ble felt våren 2010.

Etaten har regelverk om å politianmelde ulovlig hogst på kommunal grunn. Isteden hindret Kallmyr etterforskning av den største miljøkriminaliteten i etatens historie.

«I en tid hvor politiet ikke har ressurser nok til å ta voldtektsforbrytere og stoppe vinningskriminalitet der gjerningsmannen er kjent, er det meningsløst at de skal bruke ressurser på å etterforske noen nedhugde trær», skriver Jøran Kallmyr, som var etatens politiske leder. Hadde han endatil overlatt til politiet selv å disponere sine ressurser!

«Selv om Ringnes ikke var innblandet i hugstsaken, ba jeg om at min habilitet ble vurdert da jeg var byråd og pengegaven fra selskapet Sundt til Frps hovedorganisasjon ble kjent. Jeg visste ikke at Sundt hadde gitt gave til Frp og jeg visste heller ikke at Ringnes var styreleder (…)». Sier Kallmyr, som attpåtil er sentralstyremedlem i Frp.

TEMA: Christian Ringnes' skulpturpark i Ekebergskogen

Når Kallmyr, nå leder av byutviklingskomiteen, hevder han ba om en habilitetsvurdering må det være grunn til å spørre: Hvorfor skulle han be om en habilitetsvurdering, han som verken kjente til partistøtten eller Ringnes’ rolle som styreleder i Sundt? Og som hevdet skråsikkert at Ringnes ikke var innblandet i hugsten? Hvem vurderte Kallmyrs habilitet og hva var foranledningen?

Det glipper. Det er påfallende hva Kallmyr ikke vet og hva han er skråsikker på. Han frikjenner Ringnes, som er ansvarlig for Frps største sponsing, for ansvar for hogsten, samtidig som han hindret politiet i å etterforske hva som faktisk er sannheten. Imidlertid, det finnes heller intet skriftlig spor i Oslo kommune etter hvordan Kallmyr stoppet anmeldelsen. Men selve politianmeldelsen finnes.

Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen har ikke sluppet opp for argumenter, slik Kallmyr hevder. Tvert om. Klagen på saksbehandlingen av skulpturparksaken er svært omfattende, og det dukker hele tiden opp nye irregulariteter. Med Kallmyrs paniske forklaring er saken enda mer betent enn før.

Marianne Sunde Marianne Sunde, Folkeaksjonen for bevaring av Ekebergskogen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.