RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: «Kanskje kan gresset klippes en kveld når været ikke akkurat er himmelsk?»


 
  Foto: Foto: Marianne Sunde

Kjære alle naboer,

Sol og sommer er her. Som vi venter på hele vinteren. Vi er heldige som bor i et fellesskap som ikke har støyende hagearbeid på søn- og helligdager og som således respekterer Lov om helligdager og helligdagsfred, hvor det heter at det er forbudt å «forstyrre med utilbørlig larm» på alle røde dager fra klokken 00-24 (inkludert den nært forestående pinsen som starter på pinseaften klokken 16 – hint hint).

Dessuten, vi vet av erfaring at de fine sommerdagene kan være få. Og sommerkvelden er magisk og livgivende for oss alle. Vi lader batteriene. Kan vi ta litt hensyn til at vi bor tett?

STERKE MENINGER? Følg Oslo-debatten her!

Kanskje ville det være mulig å ta fram den motoriserte gressklipperen, den elektriske hagesaksen, kantklipperen, eller liknende redskaper, på et annet tidspunkt enn en nydelig kveld når vi alle sitter og slapper av etter endt dag eller etter endt arbeidsuke? Kanskje er det også mulig å legge hagearbeidet til et annet tidspunkt enn en kveld som er av de aller nydeligste?

Kanskje kan gresset klippes en ettermiddag eller kveld når været ikke akkurat er himmelsk , selv om det ikke regner, og ikke når «fager kveldssol smiler» og naboen sitter og griller på terrassen eller har selskap i hagen?

Jeg vil slå et slag for den manuelle gressklipperen. Vi har aldri brukt noe annet, den klipper effektivt, forurenser ikke, støyer ikke og så gir den fin mosjon. Derimot har vi en kantklipper som støyer fælt. Men vi har aldri brukt den når dere sitter ute og nyter den «hellige timen» en vakker sommerkveld. Og vi lover å aldri gjøre det.

Dersom vi ofrer hverandre en liten tanke, og tar hensyn til hverandre, blir sommeren bedre for oss alle.

GOD SOMMER!

Marianne Sunde

LES OGSÅ:

«Kan vi tenke oss en situasjon der NFF ikke støtter Nei til rasisme?»

«Jeg er gråten nær – provosert til randen»

«Et gufs fra fortiden»

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere