RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Kjære Ruter

Når det legges opp til at alle ekstrabaner innstilles i rushtrafikken om morgenen og ettermiddagen på linje 4/1 til Bergkrystallen, forventer jeg som fast, betalende kunde at Ruter er i stand til å forberede seg godt og møte endringene med økt kapasitet, dvs. doble sett vogner på de 4 gjenværende (ordinære) avgangene i rushtiden.

Min henvendelse gjelder ikke en enkelthenvendelse, men en henvendelse om en ny og uholdbar situasjon som har oppstått på linje 4 for svært mange trafikanter på linjen. Det faktum at Ruter nå oppgraderer en strekning vest i byen (mot Holmenkollen) får store konsekvens for alle reisende i rushtrafikken med linje 4 til/fra Bergkrystallen.

Når det pågår en så betydelig oppgradering som innebærer at all trafikk med linje 1 opphører med øyeblikkelig virkning - og ifølge displayet (noen ganger ...) sier skal vare til 6. desember 2010, må vi som kunder forvente at Ruter forbereder seg godt. All erfaring fra mandag, tirsdag, onsdag og torsdag denne uken tilsier at så ikke er tilfelle og at vi som bor ved linje 4 nok en gang er salderingspost i forhold til å få god service med tilstrekkelig materiell og kapasitet.

Uten ekstraavganger og kun med tre vogner for de gjenværende avgangene er dette mildt sagt en skandale. Situasjonen er nå den at det allerede fra Munkelia, første stasjon etter Bergkrystallen er mange som må stå. Ved Lambertseter er vognene stappfulle og på Manglerud er det nesten umulig å komme på. Jeg forventer en snarlig beklagelse (i offentlighet!) for den situasjonen Ruter har brakt de reisende på linje 4 i og at det settes inn doble vognsett på de ordinære avgangene øyeblikkelig. Som reisende kan vi ikke akseptere å skulle betale full pris for en halvert tjeneste.

Fra uke 12 har jeg forventning om å kunne slippe å bli transportert som sild i tønne på vei til eller fra jobben. Skal dette vedvare i 8 måneder vil det selvfølgelig presse en rekke mennesker over på bil som alternativ. Det er ikke sikkert dere får disse tilbake på banen ved juletider. Vær så snill vis samfunnsansvar. Rydd opp nå!


Ole Jørgen Grann,
Munkelia

 

LES OGSÅ NORDSTRANDS BLADS MENING OM SAKEN: LEDER: Ruter og klima

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere