RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Listhaug har IKKE ansvaret!

Hanne Eldby (SV) påstår at byråd Sylvi Listhaug fra FrP har ansvaret for stoppeklokkeomsorgen i bydel Østensjø. Dette stemmer ikke. Eldby henviser til et skjema som hjemmetjenesten i Østensjø bruker og mener Listhaug er ansvarlig for dette.

LES SAKEN: – Listhaug har ansvaret for stoppeklokkeomsorgen

Dette skjema brukes i kun to av bydelene i Oslo, og Østensjø er en av de. De andre bydelene har innarbeidet rutiner og anslag som gjør at de ikke trenger et slikt skjema for å tidfeste dobesøk og annet på et skjema. At Eldby kobler dette opp til det frie brukervalg blir derfor patetisk.

Arbeiderpartiet og SV i Oslo ønsker å reversere det frie brukervalg i hjemmetjenestene. Sosialistene ønsker altså å fjerne denne muligheten for eldre til velge hjemmehjelp. Det er DE som ønsker å gjøre tilbudet verre for de eldre.

En brukerundersøkelse i hjemmetjenesten viser at 85 % av brukerne er fornøyd med hjemmehjelpstjenesten i Oslo, og jeg tror muligheten til å velge leverandør blant private og kommunale bidrar sterkt til dette. Det er ikke uten grunn at 14 % av Østensjøs eldre velger privat aktør, og dette er jeg overbevist om at bidrar til en bedre kommunal tjeneste også.

Hanne Eldby benytter også anledningen til å klage på at bydelene får stramme rammer slik som resten av kommunen gjør. De mener at å gi kemneren 7 millioner vil gi Oslo kommune 100 millioner mer i inntekt i 2011 tilbake. Som økonom kan jeg ikke forstå at de tør å bruke slike beregninger.

AP og SV
foreslår riktignok å øke bydelsbudsjettet, men de gjør det med monopolpenger. Å få inn 100 millioner mer av kemneren ved å gi han 7 millioner ekstra er voodooøkonomi. At staten tar 6,5 milliarder fra Oslo kommune årlig til skatteutgjevning er ikke Oslopolitikerne fra AP og SV opptatt av i det hele tatt.


Tommy Skjervold
Byrådssekretær (FrP)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere