Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Livsfarlig å bade i Lysakerelven nå

 
 

Ansvarsløshet gjør at dette ikke gis beskjed om fra Friluftsetaten samtidig som etaten nekter å sette opp varselskilt til tross for at flere av oss har bedt dem om det.

Bydelens andre lokalavis har i dag et oppslag om en meget farlig hendelse forleden dag der en aktiv livredder holdt på å omkomme i kulpen hvor den fatale ulykken skjedde i fjor. Mannen mener selv at han greide å redde seg på grunn av kunnskap om vann og redning, og at han er en sterk voksen mann. Didrik døde så tragisk fra oss, men ingen flere skal måtte utsettes for farene med disse undervannsstrømmene.

Friluftsetaten nekter altså å sette opp skilt om hvor farlig det kan være å bade i kulpen, eller for så vidt andre kulper i elven da den mener dette må være opp til folk selv. Men ingen kan forvente at skolebarn og ungdom selv kan bedømme om det nå er sterkere undervannsstrømmer enn normalt på et sted det har vært badet i mange, mange år!

Når etaten ikke vil sette opp advarselsskilt må man ty til ”sivil ulydighet”, så jeg hang opp noen plakater ovenfor kulpen mandag kveld om at det er LIVSFARLIG Å BADE HER! Røa Idrettslag ble kontaktet, så også Lysjordet skole. Heldigvis er begge disse sitt ansvar bevisst, og meldinger er gått ut om det. Men VI kan alle informere alle bekjente og naboer om hvor farlig det er i elven.

Og hvis ikke Friluftsetaten nå setter opp et skikkelig treskilt og annonserer både i pressen og til skolene om farene ved å bade i slik strømsterke elver, vil i hvert fall jeg gjøre mitt til at det kommer et skilt her. Og kan bare håpe på at etaten ikke tar det ned igjen med en gang.

Jeg ber derfor ALLE foreldre i bydelen om å FORBY BARNA SINE Å BADE I ELVEN, OG FORTELLE DEM HVORFOR! Ingen flere må drukne i elven, for vi har ingen liv å miste!


Med vennlig hilsen
Elin Horn Galtung
Leder av Vestre Aker bydelsutvalg

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!