DEBATT: Livsfarlig kjøring i Lachmanns vei

Nå må kommunen gripe inn og sette en stopper for all kjøring opp Lachmanns vei for folk som ikke bor i veien. Bakken er glatt og isete, og de som kjører opp for å parkere nærmest mulig lysløypa, tar en stor risiko. Senest i går var det var det bare tilfeldigheter som avgjorde at et barn ikke ble påkjørt. Bilen kom i rasende fart for å klare svingen, og det var bare med nød og neppe skientusiasten i bilen klarte å svinge unna barnet.

Skientusiasten og hans bil havnet imidlertid i grøfta. Han var fryktelig sint og kjeftet både på barnet og barnets mor mens han forsøkte å komme seg løs. Det ble kø i begge retninger av biler og folk som ble forhindret i å passere. Fra den sinte mannen fikk løs bilen og rygget ned bakken og til hans neste forsøk på å komme seg opp Lachmanns vei tok det to minutter. Heller ikke denne gangen kom han seg opp. En bil foran ham i bakken hadde bråstoppet for ikke å kjøre på noen barn som var på vei ut på ski …

Det er flere andre parkeringsmuligheter i området for dem som ikke velger kollektiv reisemåte, og for friske skiløpere som skal ute å gå mange kilometer i marka er det helt unødvendig å parkere helt inntil lysløypa.

Barn og voksne går tur i bakken, folk som bor i området lufter hundene sine og beboere i Lachmanns vei har behov for å kjøre bilene sine inn på egen eiendom. Slik situasjonen er nå blir det kaos, kø – og ikke minst mange livsfarlige situasjoner. Om det ikke gjøres noe, kommer det til å ende i en tragisk ulykke.

Mitt forslag er at veien sperres for all kjøring unntatt til eiendommene – både sommer og vinter. Bakken er faktisk så bratt at en trenger fart for å komme opp selv på sommerstid. Et slikt grep kan redde liv!

Wenche Haugsand

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.