RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Livsfarlig kjøring i Lachmanns vei

Nå må kommunen gripe inn og sette en stopper for all kjøring opp Lachmanns vei for folk som ikke bor i veien. Bakken er glatt og isete, og de som kjører opp for å parkere nærmest mulig lysløypa, tar en stor risiko. Senest i går var det var det bare tilfeldigheter som avgjorde at et barn ikke ble påkjørt. Bilen kom i rasende fart for å klare svingen, og det var bare med nød og neppe skientusiasten i bilen klarte å svinge unna barnet.

Skientusiasten og hans bil havnet imidlertid i grøfta. Han var fryktelig sint og kjeftet både på barnet og barnets mor mens han forsøkte å komme seg løs. Det ble kø i begge retninger av biler og folk som ble forhindret i å passere. Fra den sinte mannen fikk løs bilen og rygget ned bakken og til hans neste forsøk på å komme seg opp Lachmanns vei tok det to minutter. Heller ikke denne gangen kom han seg opp. En bil foran ham i bakken hadde bråstoppet for ikke å kjøre på noen barn som var på vei ut på ski …

Det er flere andre parkeringsmuligheter i området for dem som ikke velger kollektiv reisemåte, og for friske skiløpere som skal ute å gå mange kilometer i marka er det helt unødvendig å parkere helt inntil lysløypa.

Barn og voksne går tur i bakken, folk som bor i området lufter hundene sine og beboere i Lachmanns vei har behov for å kjøre bilene sine inn på egen eiendom. Slik situasjonen er nå blir det kaos, kø – og ikke minst mange livsfarlige situasjoner. Om det ikke gjøres noe, kommer det til å ende i en tragisk ulykke.

Mitt forslag er at veien sperres for all kjøring unntatt til eiendommene – både sommer og vinter. Bakken er faktisk så bratt at en trenger fart for å komme opp selv på sommerstid. Et slikt grep kan redde liv!

Wenche Haugsand

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere