DEBATT: Lysløype rundt Sognsvann

En lysløype rundt Sognsvann vil gjøre området tilgjengelig for flere i mørketiden.

Sognsvann er et av Oslos flotteste og mest populære tur- og treningsområder. I sommerhalvåret kryr det av glade turgåere, mosjonister og treningsnarkomane i den 3258 meter lange løypa rundt vannet. Selv deltar jeg ofte på treningsløpet «Sognsvann rundt medsols» på onsdager. Den flate profilen på løypa gjør den ideell for mange.

I vinterhalvåret blir området imidlertid mindre tilgjengelig. Når mørket setter inn velger mange å droppe turen fordi det ikke er lys langs løypa.

Flere har derfor tatt til orde for at det skal lages en lysløype rundt Sognsvann. Blant annet finnes det to aksjoner på Facebook for dette formålet. Folk ønsker å bruke området til å gå tur og trene på ettermiddags- og kveldstid på høsten og vinteren. I en nettavstemming i regi av Østlandssendingens svarer 9 av 10 at de ønsker lysløype rundt vannet.

Samfunnet bør legge til rette for at folk kan være aktive utendørs. Når folk i Oslo ønsker at området rundt Sognsvann skal bli mer tilgjengelig for friluftsliv og trening – bør politikerne gi en positiv respons. KrF foreslår derfor lysløype rundt Sognsvann i vårt program. Vi tror det vil være en god investering i livskvalitet og folkehelse.Erik Lunde

Bystyrekandidat, Oslo KrF

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.