RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: «Mange måter å gi gratis månedskort til sosialklienter på»


 
  Foto: Illustrasjonsfoto

Miljøpartiet De Grønne har fremmet forslag i Oslo bystyre om at mottagere av økonomisk sosialhjelp skal få gratis kollektivtrafikk i Oslo. Forslaget er omtalt på lederplass i denne avis torsdag 6. februar.


 
I lederartikkelen stilles det spørsmål om hvordan ordningen skal gjennomføres, og påpeker at det er utenkelig at folk skal måtte legitimere seg sosialhjelpsmottakere når det er kontroll.

LES OGSÅ: – Sosialklienter bør få kjøre gratis på buss, trikk og t-bane
 
Denne problemstillingen sto sentralt for oss da vi jobbet med forslaget. Vi kom til at det er en rekke forskjellige måter å gjennomføre forslaget på, men at det vil være enheter i Nav og andre steder i forvaltningen som best vil kunne vurdere hva som vil fungere optimalt.

En mulig løsning er at et periodekort legges ved i annen brevpost som sendes ut. Når vi ikke har foreslått en konkret modell i vårt forslag, er det fordi vi ikke vil hindre byrådet i å velge den billigste og minst byråkratiske løsningen. Hvilken løsning dette er, blir først klart når byråkratiet skal iverksette forsalget.

Pål Thygesen, politisk rådgiver, Miljøpartiet De Grønne i Oslo bystyre
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere