RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: Møt opp og vis motstand!


AKSJON: Tor Itai Keilen i Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg oppfordrer Nordre Aker-beboerne til å møte opp i bydelseutvalgsmøte 18. desember og protestere mot bydelsbudsjettet. Foto: Kristin Tufte Haga
AKSJON: Tor Itai Keilen i Nordre Aker Musikk- og kulturutvalg oppfordrer Nordre Aker-beboerne til å møte opp i bydelseutvalgsmøte 18. desember og protestere mot bydelsbudsjettet. Foto: Kristin Tufte Haga

I forslag til bydelsbudsjett for 2015: Nordre Aker ønsker å kutte frivillighetsmidlene i bydelen med en halv million kroner i 2015. Dette er ikke akseptabelt!


I følge bydelens egne retningslinjer har frivillighetsmidlene til hensikt å stimulere til frivillig arbeid i bydelen, skape engasjement og gode opplevelser for bydelens beboere.

Går utover mange

Et slikt kutt vil ikke bare påvirke det frivillige kulturlivet, som for eksempel ved innkjøp av instrumenter, utstyr eller uniformer til det lokale skolekorpset, eller ved arrangering av konserter og filmfestival for ungdommer i bydelen. Det vil også gå ut over sosiale tiltak for psykisk utviklingshemmede, pensjonister, og andre innbyggere i bydelen med spesielle behov. Det vil gå ut over de lokale idrettslagene, menighetene og veldedige organisasjoner.

Les også: Vil berolige Nordre Aker-beboerne

Avvikle den kulturelle skolesekken?

Ved neste års budsjett ser vi at bydelen ønsker å redusere årsverk innen psykisk helse, hjemmetjenesten og kommunale barnehager, redusere antall barnevern- og sykehjemsplasser. Vi ser også at de ønsker å avvikle den kulturelle skolesekken. Men ingen annen post på budsjettet er så verdifull som frivillighetsmidlene, nettopp fordi at det stimulerer til frivillig merarbeid, og skaper et større engasjement blant bydelens egne innbyggere. Bak hver eneste krone fra frivillighetsmidlene ligger det opptil flere timer med frivillig arbeid.

Aksjon

Nordre Aker musikk- og kulturutvalg ønsker av denne grunn å arrangere en aksjon mot denne grove amputasjonen av frivilligheten. Vi oppfordrer alle som ønsker å vise sin motstand mot dette kuttet, om å møte opp under åpen halvtime ved bydelsutvalgets neste møte, torsdag 18.desember kl.18, i Nydalsveien 21.

Dette er siste sjanse før neste års budsjett vedtas, til å tale frivillighetens sak. La lokalpolitikerne få vite konsekvensene av deres handlinger!

Tor Itai Keilen
Nordre Aker Musikk og Kulturutvalg

 

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 blir Nordre Aker Budstikke ny, som ren nettavis på nab.no. Les mer om det her!

Meld deg på vårt nyhetsbrev ved å sende en mail, eller fyll ut skjemaet under.
 

 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere