RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DEBATT: «Nei til flere fritidsklubber»


Pia Prestmo mener at det ikke er flere fritidsklubber Oslo trenger.
Pia Prestmo mener at det ikke er flere fritidsklubber Oslo trenger. Foto: Foto: Camilla Svendsen

I debatten som fulgte barneranene, la flere skylden på Oslos politikere for å ikke ha opprettet flere fritidsklubber. I vår, da låta «Nilsen» ble populær, svarte rapperen Don Martin slik da ordfører Fabian Stang takket ham for sin Oslo-hyllest: «Da er sangen min en diss, et gedigent fuck you, til hver enkelt av dere som løfter hånda deres for å gjøre oppveksten vanskeligere for ungdom i Oslo», sa han.Jeg skulle ønske at Don Martin heller hadde retta sin mellomste finger til dopdealerne som bruker fritidsklubbene som varmestuer. I gata mi på Grønland, står det til dels store samlinger med menn i og utenfor Grønland fritidsklubb. Og det er påfallende at det alltid er menn – kvinner har åpenbart ikke samme behov for å spille biljard og deale dop og smuglede sigaretter.

LES OGSÅ: Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Oslo har aldri hatt så mange fritidsklubber som i dag. I en 200 meters radius rundt min adresse, er det fem-seks fritidsklubber. Er det et for lavt antall? Er det derfor gata preges av macho menn som truer mine naboer til å holde kjeft om narkosalg i oppgangen når barna kommer hjem fra skolen?

Det er nok av problemstillinger å gripe tak i dersom man har lyst til å rappe om problemene i Oslo øst. Åpenlys kvinnediskriminering, dopsalg døgnet rundt og trusler om å holde kjeft, kan være noe. Å legge skylda på at det er for få fritidsklubber er, for å si det rett ut, det reneste sludder.

Pia Prestmo, beboer Grønland

 

LES OGSÅ:

– En helt absurd nedleggelse

– Hvor skal vi være nå?
 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere