*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: «Nei til flere fritidsklubber»

Pia Prestmo mener at det ikke er flere fritidsklubber Oslo trenger. Foto: Foto: Camilla Svendsen

I debatten som fulgte barneranene, la flere skylden på Oslos politikere for å ikke ha opprettet flere fritidsklubber. I vår, da låta «Nilsen» ble populær, svarte rapperen Don Martin slik da ordfører Fabian Stang takket ham for sin Oslo-hyllest: «Da er sangen min en diss, et gedigent fuck you, til hver enkelt av dere som løfter hånda deres for å gjøre oppveksten vanskeligere for ungdom i Oslo», sa han.Jeg skulle ønske at Don Martin heller hadde retta sin mellomste finger til dopdealerne som bruker fritidsklubbene som varmestuer. I gata mi på Grønland, står det til dels store samlinger med menn i og utenfor Grønland fritidsklubb. Og det er påfallende at det alltid er menn – kvinner har åpenbart ikke samme behov for å spille biljard og deale dop og smuglede sigaretter.

LES OGSÅ: Ungdomsraner (18): – Det er bare å ta imot straffen og takke gud for at vi bor i Norge

Oslo har aldri hatt så mange fritidsklubber som i dag. I en 200 meters radius rundt min adresse, er det fem-seks fritidsklubber. Er det et for lavt antall? Er det derfor gata preges av macho menn som truer mine naboer til å holde kjeft om narkosalg i oppgangen når barna kommer hjem fra skolen?

Det er nok av problemstillinger å gripe tak i dersom man har lyst til å rappe om problemene i Oslo øst. Åpenlys kvinnediskriminering, dopsalg døgnet rundt og trusler om å holde kjeft, kan være noe. Å legge skylda på at det er for få fritidsklubber er, for å si det rett ut, det reneste sludder.

Pia Prestmo, beboer Grønland

LES OGSÅ:

– En helt absurd nedleggelse

– Hvor skal vi være nå?

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.