DEBATT: Nei til flytting av Munch til Bjørvika

"Man behøver ikke være rød for å gå mot byrådets ønske om å bygge et nytt hus for Munchs kunst nede i Bjørvika", skriver forfatteren av dette innlegget.

"Man behøver ikke være rød for å gå mot byrådets ønske om å bygge et nytt hus for Munchs kunst nede i Bjørvika", skriver forfatteren av dette innlegget.

Osloavisene forteller at de tre sosialistiske partiene i Oslo, Ap., Rødt og SV ikke vil flytte Munch-museet fra Tøyen til Bjørvika dersom de vinner valget til høsten.

LES SAKEN: Munch-museet på god vei mot Tøyen

Man behøver ikke være rød for å gå mot byrådets ønske om å bygge et nytt hus for Munchs kunst nede i Bjørvika. I sin sentraliseringsiver vil Høyre ikke bare legge ned Munch-museet på Tøyen, men også flytte Vikingskipene fra Bygdøy til Bjørvika. Uansett om

Vi Demokrater går mot disse planer. På Tøyen er det godt om plass til utvidelse av dagens bygg eller å bygge et annet hus enn Lambda. Originalen står som kjent i byen Palma de Mallorca. Fra Oslo Sentralstasjon tar T-banen kun ca. 3 min. til Tøyen stasjon. Ingen lang reisevei. Og en liten spasertur fra stasjonen og ned til museet har de fleste av oss bare godt av. Bussturen fra Oslo sentrum og ut til Bygdøy eller heller ikke lang. Og om sommeren, når turistbåtene anløper byen, bør man kunne frakte turistene med skyssbåter fra skutesiden og rett over havna til Bygdøy. Et slikt alternativ vil redusere behovet for busstrafikk.

Jeg kan tenke meg at det lå gode planer til grunn for at både Bygdøy og Tøyen ble valgt som lokaliteter for disse samlingene. Personlig kan jeg ikke se at disse forutsetningene har endret seg slik at man må gi avkall på slike gode valg.


Kåre Eriksen
Leder Demokratene Oslo

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.