*Nettavisen* Nyheter.

DEBATT: «Nei til lærerløse timer»

OSLOSKOLE: Løren skole. ARKIVFOTO

Klikk på bildet for å forstørre.

FORFATTER AV DEBATTINNLEGGET: Aina Stenersen (Frp).

Elevorganisasjonen skal i begynnelsen av mars demonstrere mot brudd på opplæringsloven. I loven går det frem at ansatte i undervisningsstillinger skal ha relevant faglig og pedagogisk kompetanse.

Når elever gjentatte ganger opplever at de ikke får lærere til undervisningen er dette brudd på loven.

Et annet aspekt ved dette er det høye frafallet i videregående opplæring, som garantert ikke blir mindre av at elevene ikke har lærer til stedet. Opplæringsloven slår fast retten til videregående utdanning. Den sier også klart at ansatte i undervisningsstillinger skal ha relevant faglig og pedagogisk kompetanse.

LES OGSÅ: Frp-er jakter kjærligheten på bygda

Skoleforskningen er entydig i sine konklusjoner om lærerrollen: En god lærer er det viktigste for elvenes læring. Dessverre tyder mye på at retten til undervisning fra kompetent personell ikke tas alvorlig nok av skoleeierne.

Til enhver tid er én klasse på hver av landets 438 videregående skoler uten lærer i timen, anslår Elevorganisasjonen.

For Fremskrittspartiet er det viktig at skoleeier er sitt ansvar bevist og sørger for at opplæringsloven følges, og at elever har lærere med relevant faglig og pedagogisk kompetanse til stede. Norsk skole sliter med høyt frafall.

70 prosent av elevene fullfører videregående opplæring innenfor normert tid. Det er grunn til å tro at lærermangel ikke vil føre til reduksjon i frafallet.

Det er fylkeskommunen som har ansvar for de videregående skolene. Da må også fylkeskommunen som skoleeier følge opp, og sørge for at det er lærere til stede i timene.

FrP vil at byrådet i Oslo tar initiativ til å kartlegge antall lærerløse timer i videregående opplæring, og sørge for at eventuell lovstridig praksis opphører. Fordi elevene har krav på det!

LES OGSÅ: – La flertallet kose seg med rakettene sine


Aina Stenersen
Frp-politiker

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.