RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Debatt: Nordre Aker – en bydel i stor utvikling


 
  Foto: Arkivfoto: Karl ANdreas Kjelstrup

1. mai på Grefsen ble på tradisjonelt vis markert ved minnestøtten på Disen. Om lag 100 tilhørere møtte frem. Bydelens veterankorps Garderobefosilene, spilte også i år. Leder av Grefsen Arbeiderpartilag og Arbeiderpartiets lederkandidat til bydelsutvalget, Bente M. Larsen, holdt appell.

Arbeid gir velferd. Hovedparolen for arrangementet var arbeid gir velferd. Arbeiderpartiets politikk står på to likeverdige ben: Å skape – og å dele. Verdiskapning og velferd. Det henger nøye sammen. Arbeiderpartiets mål er et samfunn med små forskjeller og med uendelige muligheter. Med velferdstjenester som sørger for at alle kan nå sitt potensial – og med sikkerhetsnett som sørger for at du blir fanget opp om du faller. Det skaper trygge mennesker. Og trygge mennesker skaper mer. Derfor er fellesskapet og tryggheten for at velferdstjenestene er der når du trenger dem, grunnlaget for et skapende næringsliv og for at Norge går godt. Så alt henger sammen med alt. Arbeid gir velferd, og velferd gir arbeid.

Arbeiderpartiet vil jobbe for at alle bydelens ansatte skal ha gode arbeidsvilkår, og at alle som ønsker heltidsstilling skal få det.

Gode skoler og barnehager. De fleste grunnskolene i bydelen er fulle og til dels overfylte. Det må sørges for nok skoleplasser, også på lang sikt. Bydelen, sammen med Utdanningsetaten, må gjøre en analyse av behovene for de neste årene slik at denne situasjonen ikke oppstår igjen. Arbeiderpartiet vil gå inn for utvidelse av bl.a. Disen og Ullevål skole. God kvalitet på aktivitetsskolen/SFO er av avgjørende betydning for bydelens barn. Denne må være tilgjengelig for alle som ønsker det, og derfor må prisen pr. plass ved aktivitetsskolen senkes. Arbeiderpartiet vil at alle barn i bydelen skal kjenne seg trygge i sine egne nærmiljø. Det skal være kort vei til barnehage og skole. Alle barna i bydelen må få tilbud om barnehageplass i bydelen.

En verdig eldreomsorg. Innbyggerne i Nordre Aker skal være trygge på at de får et godt tilbud om de søker sykehjemsplass, eller trenger assistanse fra hjemmetjenesten. Det er viktig at eldresentrene får fortsette å drive slik de gjør i dag, og at tilbud som Markas mobile eldresenter opprettholdes. Arbeiderpartiet ønsker at det skal bygges flere lettstelte boliger, slik at eldre som ønsker det kan klare seg enklere selv.

Samferdsel og kollektivtrafikk. Samferdsel er viktig for Oslo, og det er viktig for Nordre Aker. Vi er avhengig av at infrastrukturen fungerer. Folk skal fram og tilbake til jobb. Næringslivet skal transportere varer. Vi skal hente i barnehage, reise på fotballtrening eller besøke gamle venner på Lillohjemmet. Det er viktig å opprettholde et godt kollektivtilbud i bydelen. Trikk, buss og

T-bane er godt brukt av bydelens innbyggere.

Bydelsvalget 2011. Til høsten er det valg. Da skal bydelens borgere igjen velge sine representanter til bydelsutvalget. Arbeiderpartiets liste i Nordre Aker har en stor bredde i både bakgrunn og alder. Den eldste på lista har passert 75, mens den yngste har fylt 21 år. Vi har med folk fra de fleste stedene i bydelen. Dette betyr at Arbeiderpartiet har «ører, munn og hjerte» for beboerne i Nordre Aker. Vi har i vårt bydelsprogram en visjon om å skape en god bydel å vokse opp i, en god bydel å leve, arbeide og ferdes i og en god bydel å bli eldre i.

Vårt mål: Vinne makta i bydelen fra høsten, å gi bydelens befolkning enda bedre tilbud.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere